Severní Kypr > Riverside Garden Resort > 8denní > All Inclusive

Kypr, Severní Kypr, Riverside Garden Resort, za <span>24.429</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 24.429    SLEVA 36%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 28.08.2024 do 04.09.2024

****Riverside Garden Resort – Severní Kypr (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 3.5/5, celkem hodnoceno 8x    Přečíst >>>

Riverside Garden Resort se nachází v městečku Alsancak, obklopen nádhernými zelenými subtropickými zahradami. Je vzdálen přibližně 8 km od centra Kyrenie, kam se lze dopravit shuttle busem přímo z hotelu za poplatek, a zhruba 45 km od letiště Ercan. Tato poloha umožňuje hostům snadný přístup k městským atrakcím a zároveň nabízí klidné prostředí pro odpočinek.

Hotel nabízí širokou škálu vybavení, mezi které patří recepce, restaurace, à la carte restaurace/bar, lobby bar, bar u bazénu a Ranch bar. V areálu se nachází venkovní bazén se čtyřmi skluzavkami, dětský bazén, relaxační bazén pouze pro dospělé a půl olympijský bazén. Hosté mohou využívat slunečníky a lehátka u bazénu i na pláži zdarma. K dispozici je také malá posilovna, minimarket, vnitřní bazén a hotel příležitostně pořádá zábavní večery.

Ubytování je zajištěno v komplexu hotelové budovy, vilek a bungalovů umístěných v krásné zahradě. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, TV, telefonem, dětskou postýlkou na vyžádání zdarma, fénem, rychlovarnou konvicí a miniledničkou. Toto vybavení poskytuje hostům pohodlné a praktické zázemí během jejich pobytu.

Stravování v programu all inclusive zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou švédských stolů, a konzumaci alkoholických a nealkoholických nápojů do 23:00. Hosté mohou využít i plážový bar, který je otevřen od 10:00 do 18:00. Tento program zajišťuje, že hosté mají přístup ke kvalitnímu jídlu a nápojům po celý den.

Hotel nabízí různé služby a aktivity, jako je mini-aquapark, tenis, basketbal, volejbal a možnost projížďky na koních. Nádherná soukromá písečná pláž je vzdálená 2 km od hotelu a je dostupná několikrát denně shuttle busem zdarma. Na pláži jsou k dispozici lehátka a slunečníky zdarma, což poskytuje ideální místo pro relaxaci a užívání si slunečních dní.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč se vydat na Severní Kypr

Severní Kypr, oficiálně známý jako Turecká republika severního Kypru (TRNC), zabírá severní třetinu ostrova Kypr ve východním Středomoří. Sdílí své jižní hranice s Kyperskou republikou, s níž má významné politické napětí kvůli historickým konfliktům. Severní Kypr se může pochlubit rozmanitou geografií, která zahrnuje nedotčené pláže, drsné hory a úrodné pláně. Po jeho severním pobřeží se táhne pohoří Kyrenia, které poskytuje úžasné výhledy a chrání četné historické hrady a kláštery. Hlavní město, Nikósie (Lefkoşa), je největším městem a slouží jako administrativní a kulturní centrum, rozdělené na severní a jižní část Zelenou linií, což je nárazníková zóna OSN.

Podnebí Severního Kypru je charakterizováno horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, typickými pro středomořskou oblast. Letní teploty mohou přesáhnout 40°C, zatímco zimní teploty jsou mírnější, průměrně kolem 15°C. Historicky byl Severní Kypr ovlivněn různými civilizacemi, včetně starověkých Řeků, Římanů, Byzantinců a Osmanů. Ostrov byl rozdělen v roce 1974 po převratu řeckých Kypřanů a následné turecké vojenské intervenci. To vedlo k vytvoření TRNC v roce 1983, kterou uznává pouze Turecko. Navzdory své politické izolaci si Severní Kypr vyvinul silný turistický průmysl, který láká návštěvníky svým bohatým kulturním dědictvím, krásnou krajinou a archeologickými nalezišti, jako je starověké město Salamis a gotický klášter Bellapais.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí na Severním Kypru + předpověď

SEVERNÍ KYPR počasí

Jaké pláže najdete na Severním Kypru a okolí

Turistika na Severním Kypru je dynamická a láká návštěvníky svou bohatou historií, úchvatnou přírodou a pohostinnou atmosférou. Tento region nabízí kombinaci historických památek, přírodních krás a moderního komfortu, což ho činí oblíbeným cílem pro různé druhy turistů. Historická místa, jako je starověké město Salamis s jeho impozantními římskými ruinami, a gotický klášter Bellapais, odhalují bohatou minulost ostrova. Půvabné přístavní město Kyrenia (Girne) je známé svým středověkým hradem a malebným starým městem. Regionální kuchyně, která je ovlivněna tureckými, řeckými a blízkovýchodními vlivy, nabízí návštěvníkům nezapomenutelné kulinářské zážitky.

Severní Kypr je rovněž proslulý svými krásnými plážemi, které jsou ideální pro milovníky slunce, plavání a vodních sportů. Mezi nejvýznamnější pláže patří Alagadi Beach, známá svými projekty na ochranu želv a nedotčeným pískem, a Golden Beach na poloostrově Karpaz, která je vychvalována pro svou nedotčenou přírodní krásu a křišťálově čistou vodu. Escape Beach a Acapulco Beach v Kyrenii jsou oblíbené pro svou živou atmosféru a množství zařízení. Region Famagusta se pyšní krásnými plážemi jako Glapsides Beach a Silver Beach, které jsou ideální pro odpočinek nebo šnorchlování a potápění. Tyto pláže, spolu s teplým středomořským klimatem, činí ze Severního Kypru oblíbenou destinaci pro plážové nadšence.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si na Severním Kypru nenechte ujít

Severní Kypr je plný historických a přírodních památek, které odrážejí jeho bohatou a různorodou minulost. Jednou z nejdůležitějších historických lokalit je starověké město Salamis poblíž Famagusty. Toto město, které existovalo už od 11. století př. n. l., nabízí návštěvníkům fascinující pohled na svou minulost s ruinami, které zahrnují gymnázium, lázně, amfiteátr a detailní mozaiky. Další významnou historickou památkou je gotický klášter Bellapais, nacházející se ve vesnici Bellapais blízko Kyrenie. Klášter, založený ve 12. století augustiniánskými mnichy, je známý svou nádhernou architekturou a klidnou atmosférou, nabízející panoramatické výhledy do okolí.

Kromě historických památek se Severní Kypr pyšní také několika významnými přírodními lokalitami. Poloostrov Karpaz, často nazývaný "rukojeť" Kypru, je nezbytnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato odlehlá a nedotčená oblast je proslulá svými krásnými plážemi, jako je Zlatá pláž, a rozmanitou faunou, včetně volně žijících divokých oslů. Dalším přírodním klenotem je pohoří Kyrenia, které se táhne podél severního pobřeží. Toto pohoří je domovem hradu svatého Hilariona, pohádkové pevnosti, která nabízí úchvatné výhledy na pobřeží a krajinu. Hrad, pocházející z 10. století, je opředen legendami a poskytuje návštěvníkům dobrodružnou prohlídku dobře zachovalých ruin. Tyto historické a přírodní památky činí ze Severního Kypru fascinující destinaci.

:: reklama ::

Na Severním Kypru najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Severního Kypru byste neměli opomenout několik dalších zajímavostí, včetně místních událostí, tradic a kuchyně. Region je známý svými živými festivaly, jako je Kyrenia Olive Festival, který slaví sklizeň oliv s tradiční hudbou, tancem a jídlem. Další důležitou akcí je Mezinárodní hudební festival Bellapais, konaný v nádherném prostředí kláštera Bellapais, který přináší klasickou hudbu od mezinárodních umělců. Tyto festivaly jsou skvělou příležitostí k poznání místní kultury a užití si živé komunitní atmosféry.

Tradiční kyperská kuchyně je dalším zážitkem, který by návštěvníci neměli minout. Severní Kypr nabízí bohatý kulinářský zážitek kombinující turecké, řecké a blízkovýchodní chutě. Mezi klíčová jídla patří mezze, různé malé předkrmy jako hummus, sýr halloumi a plněné vinné listy. Kebab, připravovaný z jehněčího nebo kuřecího masa, je základní pokrm, často podávaný s čerstvými saláty a plochými chleby. Sladkosti jako baklava a turecký med jsou ideální pro milovníky sladkého. Mnoho místních restaurací, známých jako meyhany, nabízí teplou a přátelskou atmosféru, kde si můžete vychutnat tyto lahodné pokrmy.

Kromě festivalů a kuchyně má Severní Kypr i několik unikátních budov a zvyklostí, které stojí za prozkoumání. Büyük Han v Nikósii je nádherně obnovený karavanseraj, který nyní slouží jako kulturní centrum s uměleckými galeriemi, obchody a kavárnami. Procházka po jeho nádvoří nabízí pohled do osmanské historie ostrova. Dalším architektonickým skvostem je mešita Lala Mustafa Pasha ve Famagustě, původně gotická katedrála přeměněná na mešitu, která ukazuje bohatou historii a architektonickou rozmanitost regionu. Dalším šarmantním aspektem života na Severním Kypru je zvyk trávit večery v venkovních kavárnách a čajovnách, kde mohou návštěvníci relaxovat a nasávat místní atmosféru. Tyto zážitky společně činí návštěvu Severního Kypru bohatou a naplňující zkušeností.

Možná nevíte, že ...

.. některé olivovníky na Severním Kypru jsou starší než tisíc let? Tyto starobylé stromy, zejména kolem vesnice Kalkanlı, přežily staletí a stále dnes produkují olivy.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *