Protaras > Anastasia Beach > 8denní > All Inclusive

Kypr, Protaras, Anastasia Beach, za <span>29.852</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 29.852
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 19.07.2024 do 26.07.2024

****Anastasia Beach – Protaras (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 3.5/5, celkem hodnoceno 16x    Přečíst >>>

Anastasia Beach Hotel, provozovaný společností Tsokkos, je krásným hotelem ležícím přímo u pláže v klidnější části turistického střediska. Okolí hotelu je ozdobeno palmami a zahrádkou, zatímco hlavní nákupní promenáda je v dosahu a centrum letoviska je asi 15 minut chůze.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, lobby bar a restaurace. Hosté zde najdou vnitřní i venkovní bazén, kadeřnictví, prádelnu a čistírnu. Pro děti je k dispozici dětský bazén a animační programy.

Ubytování je poskytováno ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky, vybavených vlastní koupelnou, televizí, rádiem, telefonem, klimatizací a balkonem. Bezpečnostní trezor a lednice jsou k dispozici za poplatek.

Stravování je nabízeno ve formě polopenze nebo programu All Inclusive. Polopenze zahrnuje bohatý bufetový stůl na snídaně a večeři. All Inclusive program pak zahrnuje bufetové stoly na všechny tři hlavní jídla, lehké občerstvení a místní alkoholické a nealkoholické nápoje. Nápoje z čerstvého ovoce a importované nápoje jsou k dispozici za poplatek.

Kromě pláže nabízí hotel různé rekreační možnosti jako fitness, stolní tenis a vodní sporty. Za poplatek jsou k dispozici sauna, parní lázeň, masáže, tenisové kurty a internetové připojení. Hotel také poskytuje animační programy pro děti i dospělé, živou hudbu a tematické večery. Pláž, lemovaná pískem, je jen kousek od hotelu a nabízí možnosti vodních sportů.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Protaras

Protaras, nacházející se na jihovýchodním pobřeží Kypru, je půvabné letovisko známé svými nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Patří do okresu Famagusta a leží poblíž rušného města Paralimni. Geografie města je charakterizována členitým pobřežím s krásnými písečnými zátokami, z nichž nejznámější je zátoka Fig Tree Bay. Tato pláž je proslulá svým zlatavým pískem a živou modrou vodou, což z ní činí oblíbenou destinaci pro místní i turisty. Protaras je také domovem Národního lesního parku Cape Greco, který nabízí úchvatné výhledy na moře, turistické stezky a možnosti potápění a šnorchlování v jeho podvodních jeskyních.

Historicky byl Protaras především rybářskou vesnicí a jeho přeměna na významnou turistickou destinaci je relativně nedávná, začínající koncem 20. století. Oblast má bohaté kulturní dědictví s nedalekými starověkými ruinami a kostely, jako je Kostel Profitis Elias, který se nachází na vrcholu kopce a nabízí panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí v Protarasu je typicky středomořské, charakterizované horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží. Naopak zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10°C, což návštěvníkům poskytuje příjemné klima po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Protarasu + předpověď

PROTARAS počasí

Jaké pláže najdete v Protarasu a okolí

Protaras je vysoce vyhledávanou destinací pro turisty, známou svými nedotčenými plážemi, křišťálově čistou vodou a živým nočním životem. Město je zvláště proslulé zátokou Fig Tree Bay, která se neustále řadí mezi nejlepší pláže v Evropě. Se svými zlatavými písky, mělkými tyrkysovými vodami a ostrůvkem v dosahu plavání je Fig Tree Bay ideální pro rodiny i nadšence vodních sportů. Pláž nabízí různé aktivity, včetně jízdy na vodním skútru, parasailingu a pádlování na prkně. Pro ty, kteří hledají klidnější místo, Green Bay poskytuje uvolněnější atmosféru a je vynikající pro šnorchlování, kde můžete prozkoumat bohatý podmořský život hned u pobřeží.

Kromě Fig Tree Bay a Green Bay se v Protarasu a jeho okolí nachází několik dalších významných pláží. Konnos Bay, která se nachází v Národním lesním parku Cape Greco, je úžasná a odlehlá pláž obklopená skalnatými útesy a bujnou vegetací. Je oblíbená mezi místními obyvateli i návštěvníky pro své klidné prostředí a čistou vodu. Další krásnou pláží je Sunrise Beach, která nabízí měkké písky a různé plážové služby včetně restaurací a kaváren. Pernera Beach, nedaleko Protarasu, je známá svými klidnými vodami a vynikajícím zázemím, což z ní činí ideální místo pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a různorodou nabídkou, činí z Protarasu prvotřídní destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě do Protarasu

Protaras a jeho okolí oplývají historickými památkami a přírodními zázraky, které návštěvníky uchvacují svou krásou a významem. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v této oblasti je Kostel Profitis Elias. Tato malá, ale půvabná kaple se nachází na vrcholu kopce a nabízí dechberoucí panoramatické výhledy na Protaras a okolní pobřeží. K dosažení kostela je třeba zdolat sérii strmých schodů, ale námaha je bohatě odměněna úchvatnými scenériemi a pocitem klidu. Samotný kostel je důležitým místem pro místní náboženské události a často je ozdoben stuhami a lístečky se vzkazy, které zde zanechávají návštěvníci žádající o požehnání.

Kromě historických památek je Protaras také domovem úžasných přírodních zázraků. Národní lesní park Cape Greco je nezbytným cílem pro milovníky přírody. Tento park, nacházející se mezi Protarasem a Ayia Napou, se pyšní dramatickými mořskými útesy, skrytými jeskyněmi a bujnou vegetací. Park nabízí síť turistických a cyklistických tras, které poskytují mnoho příležitostí k objevování jeho přírodní krásy. Jedním z vrcholů Cape Greco je úchvatná Modrá laguna, kde jsou azurové vody ideální pro plavání, šnorchlování a potápění. Park je také domovem slavné Cyclops Cave, mytického místa, které dodává přírodní krajině dotek legendy a dobrodružství.

Dalším pozoruhodným přírodním zázrakem je Údolí větrných mlýnů. Toto místo, které se nachází nedaleko Protarasu, je poseto tradičními větrnými mlýny, které po staletí sloužily k čerpání vody pro zavlažování. Větrné mlýny vytvářejí malebnou krajinu, která je jak klidná, tak historicky významná. Procházka údolím umožňuje návštěvníkům nahlédnout do venkovského dědictví Kypru a ocenit důmyslné metody používané k obdělávání půdy v této suché oblasti. Tyto historické a přírodní památky činí z Protarasu destinaci bohatou na kulturní dědictví i přírodní krásy.

:: reklama ::

Protaras vám však nabídne mnohem více ..

Protaras není jen známý svými úchvatnými plážemi a přírodní krásou, ale také živou místní kulturou, událostmi a kuchyní. Jeden z klíčových okamžiků je každoroční Letní filmový festival Protaras, který probíhá v červenci a srpnu. Tato open-air událost předvádí širokou škálu mezinárodních i lokálních filmů, které přinášejí zábavu místním obyvatelům i turistům. Je to skvělý způsob, jak si užít teplé letní večery pod hvězdami při sledování skvělých filmů. Kromě toho festival často zahrnuje živá hudební vystoupení a stánky s jídlem, což z něj činí komplexní kulturní zážitek.

V Protarasu je místní kuchyně dalším nevynechatelným lákadlem. Region nabízí lahodnou směs tradičních kyperských a středomořských chutí. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako je meze, výběr malých lahůdek, včetně hummusu, tzatziki, grilovaného halloumi a plněných révových listů. Čerstvé mořské plody jsou také nedílnou součástí v Protarasu, s pokrmy jako grilovaná chobotnice a kalamáry, které jsou obzvláště oblíbené. Místní tavereny a restaurace v centru města i podél pobřeží poskytují autentický gastronomický zážitek. Určitě navštivte místní pekárny a ochutnejte sladké pochoutky jako jsou bourekia (pečivo plněné sýrem nebo dýní) a loukoumades (koblihy namáčené v medu).

Protaras rovněž nabízí jedinečné architektonické a kulturní památky, které byste neměli minout. Oceánské akvárium je populární atrakcí pro rodiny, domovem mnoha mořských živočichů, včetně žraloků, želv a exotických ryb. Pro duchovní zážitek navštivte klidný kostel sv. Mikuláše, který se nachází poblíž přístavu. Tento krásný bílý kostel s modrou klenbou je malebným místem a příkladem tradiční kyperské architektury. Nakonec si projděte trhy a obchody města, kde si můžete koupit místní řemesla, suvenýry a ochutnat místní olivové oleje a vína. Tyto zážitky dohromady zajistí, že návštěva Protarasu bude obohacující a nezapomenutelná.

Víte, že ...

.. pobřeží Protarasu zdobí přírodní skalní formace známá jako Most lásky? Páry často navštěvují toto malebné místo, aby si užily romantické procházky nebo dokonce výměnu slibů, věříce, že překonání mostu společně posiluje jejich pouto.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *