Protaras > Constantinos The Great > 8denní > All Inclusive

Kypr, Protaras, Constantinos The Great, za <span>29.379</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 29.379    SLEVA 1%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 17.05.2025 do 24.05.2025
  • FIRST MINUTE

*****Constantinos The Great – Protaras (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.2/5, celkem hodnoceno 129x    Přečíst >>>

Hotel Constantinos the Great se nachází na atraktivním místě pouhých 200 metrů od centra letoviska Protaras, přímo u slavné pláže Fig Tree Bay. Hosté mají v okolí přístup k řadě obchodů, kaváren, taveren a turistických atrakcí. Pláž je proslulá svou čistotou a kvalitou vody, což potvrzuje ocenění Modrou vlajkou. Letiště Larnaca je vzdáleno asi 45 kilometrů, což zajišťuje dobré spojení pro cestovatele.

Tento nově zrekonstruovaný hotel nabízí 153 moderních pokojů, které jsou rozmístěny ve třípatrové budově s výhledem na pobřeží. Hotelové vybavení zahrnuje recepci, směnárnu, lobby bar, hlavní restauraci, venkovní a vnitřní bazén, dětský bazén, fitness centrum, saunu a wellness centrum. Hosté mají k dispozici také lehátka a slunečníky zdarma u bazénu a mohou využít parkoviště, hernu a další volnočasové aktivity.

Pokoje jsou elegantně zařízené a vybavené klimatizací, satelitní TV, minibarem, balkonem a WiFi připojením (za poplatek). Hosté si mohou vybrat mezi pokoji s bočním nebo přímým výhledem na moře, přičemž všechny pokoje jsou nekuřácké. Hotel je ideální pro rodiny s dětmi, nabízí dětské postýlky i vysoké jídelní židličky na vyžádání.

Stravování je zajištěno formou polopenze, přičemž večeře je servírována formou bufetu a vyžaduje formální oblečení. Pro zájemce o all inclusive je k dispozici plná penze s neomezenou konzumací nápojů místní výroby. Hosté mohou také využít lehkého občerstvení během dne, které zahrnuje pečivo, zákusky a kávu.

Hotel nabízí širokou škálu sportovních a rekreačních aktivit, včetně fitness centra, tenisových kurtů, stolního tenisu a vodních sportů na pláži. Pro relaxaci jsou k dispozici sauna, solárium, vířivka a masážní salón. Pláž před hotelem je vybavena lehátky a slunečníky (za poplatek) a nabízí různé vodní sporty, jako je windsurfing, paragliding či jízda na banánech.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Protaras

Protaras, umístěný na jihovýchodním pobřeží Kypru, je kouzelné letovisko známé svými nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Spadá do okresu Famagusta a leží blízko rušného města Paralimni. Geografie tohoto města je charakterizována členitým pobřežím s krásnými písečnými zátokami, z nichž nejznámější je zátoka Fig Tree Bay. Tato pláž je proslulá svým zlatavým pískem a živou modrou vodou, což ji činí oblíbenou destinací jak pro místní obyvatele, tak pro turisty. Protaras je také domovem Národního lesního parku Cape Greco, který nabízí dechberoucí výhledy na moře, turistické stezky a možnosti potápění a šnorchlování v jeho podvodních jeskyních.

Historicky byl Protaras hlavně rybářskou vesnicí a jeho přeměna na významnou turistickou destinaci je poměrně nedávná, začínající koncem 20. století. Tato oblast má bohaté kulturní dědictví s blízkými starověkými ruinami a kostely, jako je Kostel Profitis Elias, který se nachází na vrcholu kopce a poskytuje panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí v Protarasu je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží. Naopak zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10°C, což návštěvníkům poskytuje příjemné klima po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Protaras a aktuální situace

PROTARAS počasí

Krásné pláže v letovisku Protaras, které stojí za pozornost

Protaras je populární turistickou destinací, známou svými krásnými plážemi, průzračnou vodou a živým nočním životem. Město je obzvláště známé zátokou Fig Tree Bay, která se stále řadí mezi nejlepší pláže v Evropě. Díky zlatavému písku, mělkým tyrkysovým vodám a ostrůvku na dosah plavání je Fig Tree Bay ideální pro rodiny i milovníky vodních sportů. Pláž nabízí různé aktivity, jako je jízda na vodním skútru, parasailing a pádlování na prkně. Pro ty, kteří hledají klidnější místo, Green Bay poskytuje uvolněnou atmosféru a je skvělým místem pro šnorchlování, kde můžete prozkoumat bohatý podmořský život přímo u pobřeží.

Kromě Fig Tree Bay a Green Bay má Protaras a jeho okolí několik dalších významných pláží. Konnos Bay, nacházející se v Národním lesním parku Cape Greco, je nádherná a odlehlá pláž obklopená skalnatými útesy a bujnou vegetací. Je oblíbená mezi místními obyvateli i návštěvníky pro své klidné prostředí a čistou vodu. Další krásnou pláží je Sunrise Beach, která nabízí jemný písek a různé plážové služby včetně restaurací a kaváren. Pernera Beach, nedaleko Protarasu, je známá svými klidnými vodami a výborným zázemím, což z ní činí ideální místo pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a různorodou nabídkou, činí z Protarasu prvotřídní destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Protaras a jeho historické či přírodní památky

Protaras a jeho okolí nabízejí bohaté historické památky a přírodní zázraky, které návštěvníky ohromují svou krásou a významem. Mezi nejznámější historické památky patří Kostel Profitis Elias. Tato malá, ale krásná kaple se nachází na vrcholu kopce a poskytuje dechberoucí panoramatické výhledy na Protaras a okolní pobřeží. K dosažení kostela je třeba vyšlapat několik strmých schodů, ale námaha stojí za to díky úchvatným scenériím a pocitu klidu. Kostel je významným místem pro místní náboženské události a často je zdoben stuhami a lístečky se vzkazy, které zde zanechávají návštěvníci žádající o požehnání.

Kromě historických památek je Protaras domovem úžasných přírodních zázraků. Národní lesní park Cape Greco je nepostradatelným cílem pro milovníky přírody. Tento park, umístěný mezi Protarasem a Ayia Napou, se pyšní dramatickými mořskými útesy, skrytými jeskyněmi a bujnou vegetací. Park nabízí síť turistických a cyklistických tras, které poskytují mnoho příležitostí k objevování jeho přírodní krásy. Jedním z nejkrásnějších míst v Cape Greco je úchvatná Modrá laguna, kde jsou azurové vody ideální pro plavání, šnorchlování a potápění. Park je také domovem slavné Cyclops Cave, mytického místa, které dodává přírodní krajině dotek legendy a dobrodružství.

Dalším výjimečným přírodním zázrakem je Údolí větrných mlýnů. Toto místo, ležící nedaleko Protarasu, je poseto tradičními větrnými mlýny, které po staletí sloužily k čerpání vody pro zavlažování. Větrné mlýny vytvářejí malebnou krajinu, která je jak klidná, tak historicky významná. Procházka údolím umožňuje návštěvníkům nahlédnout do venkovského dědictví Kypru a ocenit důmyslné metody používané k obdělávání půdy v této suché oblasti. Tyto historické a přírodní památky činí z Protarasu destinaci bohatou na kulturní dědictví i přírodní krásy.

:: reklama ::

V letovisku Protaras toho najdete mnohem víc ..

Protaras není známý pouze svými úchvatnými plážemi a přírodní krásou, ale také svou živou místní kulturou, událostmi a kuchyní. Jedním z klíčových vrcholů je každoroční Letní filmový festival Protaras, který se koná v červenci a srpnu. Tato událost pod širým nebem promítá různorodé mezinárodní a lokální filmy, poskytující zábavu jak místním obyvatelům, tak turistům. Je to fantastický způsob, jak si užít teplé letní večery pod hvězdami při sledování skvělých filmů. Kromě toho festival často zahrnuje živá hudební vystoupení a stánky s jídlem, čímž se stává komplexní kulturní zážitek.

Místní kuchyně v Protarasu je dalším nepřehlédnutelným prvkem návštěvy. Region nabízí lahodnou směs tradičních kyperských a středomořských chutí. Nevynechejte ochutnat tradiční pokrmy, jako je meze, výběr malých pokrmů, včetně hummusu, tzatziki, grilovaného halloumi a plněných révových listů. Čerstvé mořské plody jsou také základem v Protarasu, s pokrmy jako je grilovaná chobotnice a kalamáry, které jsou zvláště oblíbené. Místní taverny a restaurace, jako ty v centru města nebo podél pobřeží, poskytují autentický gastronomický zážitek. Určitě navštivte místní pekárny pro sladké pochoutky jako jsou bourekia (pečivo plněné sýrem nebo dýní) a loukoumades (medem nasáklé koblihy).

Protaras také nabízí jedinečné architektonické a kulturní památky, které byste neměli minout. Oceánské akvárium je populární rodinnou atrakcí, domovem různých mořských živočichů včetně žraloků, želv a exotických ryb. Pro duchovní zážitek navštivte klidný kostel sv. Mikuláše, který se nachází poblíž přístavu. Tento krásný bílý kostel s modrou klenbou je malebným místem a příkladem tradiční kyperské architektury. Nakonec procházka trhy a obchody města nabízí příležitost k nákupu místních řemesel, suvenýrů a ochutnávce místně produkovaných olivových olejů a vín. Tyto zážitky společně zajišťují, že návštěva Protarasu je obohacující a nezapomenutelná.

Věděli jste, že ...

.. večer Protaras hostí představení Magic Dancing Waters, kde vodní paprsky osvětlené živými světly tančí v souladu s hudbou a speciálními efekty? Tento fascinující spektákl je skrytým pokladem, který okouzlí publikum všech věkových kategorií svou kouzelnou atmosférou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *