Paphos > Louis Paphos Breeze > 11denní > All Inclusive

Kypr, Paphos, Louis Paphos Breeze, za <span>45.490</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 45.490
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 28.10.2024 do 07.11.2024

****Louis Paphos Breeze – Paphos (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.3/5, celkem hodnoceno 9x    Přečíst >>>

Hotel Louis Paphos Breeze, s čtyřmi hvězdami, láká na luxusní pobyt na pláži Chloraka s impozantními výhledy a relaxačním designem. Nachází se v rozsáhlých zahradách s bezplatnou kyvadlovou dopravou do nákupního centra Kings Avenue a do přístavu.

Vybavení hotelu zahrnuje hlavní restauraci s bohatým bufetem, tematickou restauraci a tři bary. Hosté mohou využívat lázně, saunu, čtyři bazény (včetně krytého bazénu a dětského bazénu), fitness centrum, tenisové kurty a další rekreační zařízení. Pro děti jsou k dispozici dětské hřiště, animační zóna a dětský klub.

Ubytování ve studiích Superior a apartmánech s jednou ložnicí nabízí luxusní a prostorné pokoje s klimatizací, balkónem, Wi-Fi a dalším vybavením pro pohodlný pobyt. Stravování je all inclusive, s možností zohlednění speciálních diet nebo alergií.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Paphos

Paphos, situovaný na jihozápadním pobřeží Kypru, je město oplývající historií a přírodními krásami. Toto významné přístavní město náleží do okresu Paphos a je rozděleno na dvě hlavní části: Ktima, horní část města, která zahrnuje moderní obchodní a obytné oblasti, a Kato Paphos, dolní část města, jež je turistickým centrem s mnoha hotely, restauracemi a historickými památkami. Geografie této oblasti je velmi různorodá, zahrnující malebné pobřeží, úrodná údolí a pahorky pokryté borovými lesy. Pobřeží Paphosu je známé svými krásnými plážemi a čistými vodami, což z něj činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a moře.

Historie Paphosu sahá tisíce let zpět a město je považováno za jedno z nejvýznamnějších archeologických lokalit na Kypru. Podle legendy se zde z mořské pěny zrodila bohyně lásky a krásy, Afrodita. Starověký Paphos, dnes archeologický park, zahrnuje pozůstatky vil, divadel a chrámů z římské éry, z nichž mnohé jsou zdobeny nádhernými mozaikami. Město bylo významným náboženským a obchodním centrem ve starověku, jak dokazují další památky jako královské hrobky a starověké mozaiky. Klima v Paphosu je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, deštivými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C, což činí Paphos atraktivním místem k návštěvě po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Paphosu + předpověď

PAPHOS počasí

Krásné pláže v letovisku Paphos, které stojí za pozornost

Paphos je přední turistickou destinací známou pro své bohaté dějiny, živou kulturu a krásné pláže. Město přitahuje návštěvníky svou kombinací starověkých památek a moderních vymožeností. Mezi nejpopulárnější atrakce patří Pafoský archeologický park, který je domovem úchvatných mozaik a starověkých ruin, včetně Domu Dionýsa a Thesea. Další klíčovou lokalitou jsou Hrobky králů, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO a obsahují impozantní podzemní hrobky datující se do 4. století př. n. l. Rovněž Pafoský hrad, nacházející se u přístavu, nabízí pohled do středověké historie regionu. Návštěvníci Paphosu si mohou užít různé aktivity, od historických prohlídek a procházek přírodou až po živý noční život a stravování v vynikajících místních restauracích.

Co se týče pláží, Paphos nabízí řadu nedotčených možností, které vyhovují různým preferencím. Coral Bay je jednou z nejslavnějších pláží v regionu, známá pro své zlatavé písky a průzračně modré vody, ideální pro plavání a opalování. Dalším oblíbeným místem je Lara Beach, nacházející se na poloostrově Akamas, která je nejen krásná, ale také chráněným místem pro hnízdění zelených a karetových želv. Pro ty, kteří hledají klidnější zážitek, Latchi Beach poskytuje poklidnější atmosféru se svým oblázkovým pobřežím a čistou vodou, ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Nakonec pláž Alykes, blízko centra města, je pohodlná a dobře vybavená pláž nabízející různé vybavení, což z ní činí vynikající volbu pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a vybavením, činí z Paphosu špičkovou destinaci pro milovníky pláží a nadšence do outdoorových aktivit.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v letovisku Paphos

Pafos je plný historických památek a přírodních divů, které návštěvníky uchvacují svou krásou a významem. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit v této oblasti je Pafoský archeologický park, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý park je domovem úžasných ruin, včetně Domu Dionýsa, Domu Thesea a Domu Aiona, které jsou proslulé svými nádhernými mozaikami s motivy z řecké mytologie. Dalším zajímavým místem v parku je Odeon, malé římské divadlo, které je dodnes využíváno pro kulturní akce. Hrobky králů, rovněž součást parku, jsou impozantní podzemní hrobky vytesané do pevné skály, pocházející ze 4. století př. n. l. Tyto hrobky se svým majestátem a architektonickou propracovaností nabízejí pohled do pohřebních praktik starověké šlechty.

Kromě svého bohatého historického dědictví se Pafos pyšní i několika přírodními zázraky, které jsou stejně fascinující. Poloostrov Akamas je nezbytnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato divoká, nedotčená oblast je domovem rozmanité flóry a fauny a nabízí nádherné scenérie, včetně hlubokých roklí, hustých lesů a úchvatných pobřežních výhledů. Na poloostrově Akamas najdete Aphroditiny lázně, přírodní jeskyni, kde se podle legendy koupala bohyně Afrodita. Čisté vody a bujná vegetace činí toto místo klidným a malebným. Dalším přírodním divem je Avakas Gorge, dramatický vápencový kaňon, který nabízí malebnou pěší túru úzkými, klikatými cestami a věžovitými skalními útvary. Tyto historické a přírodní památky činí z Pafosu fascinující destinaci pro milovníky historie i přírody.

:: reklama ::

V letovisku Paphos najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Kromě bohaté historie a přírodní krásy nabízí Pafos mnoho dalších atrakcí a zážitků, které by návštěvníci neměli vynechat. Jedním z pozoruhodných prvků je živá místní kultura, která je často oslavována prostřednictvím různých událostí a festivalů. Letní festival v Pafosu je vrcholem, kde se představuje široká škála kulturních vystoupení, koncertů a divadelních produkcí. Je to fantastická příležitost ponořit se do kyperského umění a tradic.

Pokud jde o kuchyni, Pafos se může pyšnit širokým výběrem jídel, která odrážejí své kulturní dědictví a středomořské vlivy. Neodcházejte bez ochutnání tradičních kyperských meze, což jsou malé pokrmy ideální k sdílení. Kromě toho si vychutnejte čerstvé mořské plody, typické středomořské lahůdky a autentické kyperské dezerty, jako je baklava nebo loukoumades. Prozkoumejte místní trhy a restaurace a ochutnejte různorodé chutě kyperské kuchyně.

Věděli jste, že ...

.. se nedaleko Hrobek králů nacházejí Katakomby sv. Solomona, což je síť podzemních komor a tunelů vytesaných do skály? Sloužily jako útočiště a místo uctívání pro rané křesťany.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *