Severní Kypr > Mc Palace Spa Convention > 11denní > Snídaně

Kypr, Severní Kypr, Mc Palace Spa Convention, za <span>30.290</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 30.290    SLEVA 11%
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 04.09.2024 do 14.09.2024
  • LAST MINUTE

****Mc Palace Spa Convention – Severní Kypr (Kypr)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

MC Palace Spa & Convention je moderní hotel nacházející se v klidném letovisku Kyrenia na severním pobřeží Kypru. Kyrenia je oblíbená pro své nádherné pláže, průzračné moře a bohatou historii, včetně středověkých hradeb a věží. Hotel je obklopen zahradou s velkým bazénem a sluneční terasou s lehátky, což poskytuje ideální prostředí pro odpočinek. Kromě toho nabízí hotel různé aktivity a zařízení, včetně restaurací, cukrárny, baru, Spa centra a fitness zázemí. Nákupní možnosti a další restaurace jsou v docházkové vzdálenosti.

Hotel nabízí různé typy ubytování, včetně dvoulůžkových pokojů Promo a Superior s výhledem na moře. Všechny pokoje jsou vybaveny klimatizací, trezorem, Wi-Fi, SAT/TV, minibarem a setem na přípravu čaje a kávy. Některé pokoje mají balkon nebo terasu, což umožňuje hostům užívat si výhled na okolí. Pro rodiny s dětmi je k dispozici také dětská postýlka zdarma.

V rámci hotelu mohou hosté využívat mnoho zařízení a služeb, jako je hlavní restaurace, A' la carte restaurace, různé bary a bazény, včetně dětského bazénu. K dispozici je také dětské hřiště, fitness centrum a večerní zábavné programy. Pro ty, kteří hledají relaxaci, je zde Spa centrum, sauna a turecké lázně, zatímco aktivnější hosté mohou vyzkoušet šipky, stolní tenis nebo billiard. Vodní sporty na pláži jsou dostupné za poplatek.

Hotel je vhodný jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi, díky svým prostorným pokojům, privátní pláži a kvalitním službám. Stravování zahrnuje snídaně nebo polopenzi formou bufetu, což hostům umožňuje užívat si rozmanité kulinářské zážitky během svého pobytu. Celkově je MC Palace Spa & Convention ideální destinací pro poklidnou dovolenou s možností bohatého vyžití.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete na Severním Kypru

Severní Kypr, známý také jako Turecká republika severního Kypru (TRNC), se nachází na severní třetině ostrova Kypr ve východním Středomoří. Hraničí na jihu s Kyperskou republikou, což přináší politické napětí kvůli historickým konfliktům. Region má pestrou geografii, zahrnující krásné pláže, skalnaté hory a úrodné roviny. Pohoří Kyrenia se vine podél severního pobřeží a nabízí nádherné výhledy a mnoho historických hradů a klášterů. Hlavní město, Nikósie (Lefkoşa), je největší město a funguje jako administrativní a kulturní centrum, rozdělené na severní a jižní část Zelenou linií, nárazníkovou zónou OSN.

Podnebí v Severním Kypru je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 40°C, zatímco zimní teploty jsou kolem 15°C. Historie Severního Kypru zahrnuje vlivy starověkých Řeků, Římanů, Byzantinců a Osmanů. Ostrov byl rozdělen v roce 1974 po řeckokyperském převratu a následné turecké vojenské intervenci. V roce 1983 vznikla TRNC, kterou uznává pouze Turecko. I přes politickou izolaci má Severní Kypr vyvinutý turistický průmysl, který láká návštěvníky svým kulturním bohatstvím, krásnou přírodou a archeologickými památkami, jako je starověké město Salamis a gotický klášter Bellapais.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké je právě na Severním Kypru počasí a předpověď na další dny

SEVERNÍ KYPR počasí

Krásné pláže na Severním Kypru, které stojí za pozornost

Turistika na Severním Kypru je živým sektorem, který přitahuje návštěvníky svou bohatou historií, krásnými krajinami a pohostinnou kulturou. Region nabízí směs historických památek, přírodní krásy a moderního vybavení, což ho činí atraktivním cílem pro různé typy cestovatelů. Historické lokality jako starověké město Salamis s jeho impozantními římskými ruinami a gotický klášter Bellapais poskytují pohled do bohaté historie ostrova. Pitoreskní přístavní město Kyrenia (Girne) je známé svým středověkým hradem a kouzelným starým městem. Regionální kuchyně, ovlivněná tureckými, řeckými a blízkovýchodními chutěmi, přidává další vrstvu atraktivity pro turisty hledající kulinářské zážitky.

Severní Kypr je také známý svými úchvatnými plážemi, které přitahují milovníky slunce, plavce a nadšence do vodních sportů. Mezi nejvýznamnější pláže patří Alagadi Beach, známá svými projekty na ochranu želv a nedotčeným pískem, a Golden Beach na poloostrově Karpaz, oslavovaná pro svou nedotčenou přírodní krásu a křišťálově čistou vodu. Escape Beach a Acapulco Beach v Kyrenii jsou oblíbené pro svou živou atmosféru a širokou škálu zařízení. Region Famagusta se může pochlubit krásnými místy jako Glapsides Beach a Silver Beach, ideálními pro ty, kteří chtějí relaxovat nebo prozkoumávat podvodní svět prostřednictvím šnorchlování a potápění. Tyto pláže, spolu s teplým středomořským klimatem, činí ze Severního Kypru vyhledávanou destinaci pro milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete na Severním Kypru

Severní Kypr je plný historických a přírodních památek, které odrážejí jeho bohatou a různorodou minulost. Jednou z nejdůležitějších historických lokalit je starověké město Salamis poblíž Famagusty. Toto město, které existovalo už od 11. století př. n. l., nabízí návštěvníkům fascinující pohled na svou minulost s ruinami, které zahrnují gymnázium, lázně, amfiteátr a detailní mozaiky. Další významnou historickou památkou je gotický klášter Bellapais, nacházející se ve vesnici Bellapais blízko Kyrenie. Klášter, založený ve 12. století augustiniánskými mnichy, je známý svou nádhernou architekturou a klidnou atmosférou, nabízející panoramatické výhledy do okolí.

Kromě historických památek se Severní Kypr pyšní také několika významnými přírodními lokalitami. Poloostrov Karpaz, často nazývaný "rukojeť" Kypru, je nezbytnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato odlehlá a nedotčená oblast je proslulá svými krásnými plážemi, jako je Zlatá pláž, a rozmanitou faunou, včetně volně žijících divokých oslů. Dalším přírodním klenotem je pohoří Kyrenia, které se táhne podél severního pobřeží. Toto pohoří je domovem hradu svatého Hilariona, pohádkové pevnosti, která nabízí úchvatné výhledy na pobřeží a krajinu. Hrad, pocházející z 10. století, je opředen legendami a poskytuje návštěvníkům dobrodružnou prohlídku dobře zachovalých ruin. Tyto historické a přírodní památky činí ze Severního Kypru fascinující destinaci.

:: reklama ::

Severní Kypr vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Severního Kypru byste neměli přehlédnout několik dalších zajímavostí, včetně místních festivalů, tradic a kuchyně. Region je proslulý svými živými festivaly, jako je Kyrenia Olive Festival, který oslavuje sklizeň oliv s tradiční hudbou, tancem a jídlem. Další významnou událostí je Mezinárodní hudební festival Bellapais, který se koná v nádherném prostředí kláštera Bellapais a přináší klasické hudební výkony od mezinárodních umělců. Tyto festivaly nabízejí skvělou příležitost zažít místní kulturu a užít si živou komunitní atmosféru.

Tradiční kyperská kuchyně je dalším vrcholem, který by návštěvníci neměli minout. Severní Kypr nabízí lahodný kulinářský zážitek s kombinací tureckých, řeckých a blízkovýchodních chutí. Mezi klíčové pokrmy patří mezze, různé malé předkrmy jako hummus, sýr halloumi a plněné vinné listy. Kebab, připravovaný z jehněčího nebo kuřecího masa, je základním jídlem, často podávaným s čerstvými saláty a plochými chleby. Sladkosti jako baklava a turecký med jsou ideální pro milovníky sladkého. Mnoho místních restaurací, známých jako meyhany, nabízí teplou a přívětivou atmosféru, kde si návštěvníci mohou vychutnat tyto lahodné pokrmy.

Kromě festivalů a kuchyně se Severní Kypr může pochlubit několika unikátními budovami a zvyky, které stojí za to prozkoumat. Büyük Han v Nikósii je krásně obnovený karavanseraj, který nyní slouží jako kulturní centrum s uměleckými galeriemi, obchody a kavárnami. Procházka po jeho nádvoří nabízí pohled do osmanské historie ostrova. Dalším architektonickým skvostem je mešita Lala Mustafa Pasha ve Famagustě, původně gotická katedrála přeměněná na mešitu, která ukazuje bohatou historii a architektonickou rozmanitost regionu. Dalším kouzelným aspektem života na Severním Kypru je místní zvyk trávit večery v venkovních kavárnách a čajovnách, kde mohou návštěvníci relaxovat a nasávat místní atmosféru. Tyto zážitky společně činí návštěvu Severního Kypru bohatou a naplňující zkušeností.

Možná nevíte, že ...

.. během britského koloniálního období byla v Kyrenii vybudována síť tajných podzemních tunelů? Tyto tunely byly určeny pro vojenské účely a nyní jsou z velké části zapomenuté a neprozkoumané.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *