Severní Kypr > Kaya Artemis > 15denní > Ultra All inclusive

Kypr, Severní Kypr, Kaya Artemis, za <span>51.290</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 51.290    SLEVA 25%
  • Ultra All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 03.09.2024 do 17.09.2024
  • LAST MINUTE

*****Kaya Artemis – Severní Kypr (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.5/5, celkem hodnoceno 278x    Přečíst >>>

Kaya Artemis Resort je rozsáhlý a luxusní hotelový areál o rozloze 160 000 m², situovaný přímo na krásné písečné pláži v nové lokalitě Bafra na severozápadě Kypru. Hlavní budova, inspirovaná antickým chrámem z Efezu, dominuje areálu, který zahrnuje také bungalovy rozmístěné v krásně udržovaných zahradách. Resort se nachází přibližně 35 km od přístavního města Famagusta, kde jsou k dispozici nákupní a zábavní možnosti. Mezinárodní letiště Ercan v hlavním městě Lefkosia je vzdáleno asi 70 km.

Hotel je rozdělen na tři části: Artemis, Resort Efes a Kaya, přičemž Kaya je zaměřena převážně na mladší hosty. Nabízí širokou škálu služeb, včetně několika restaurací, barů, obchůdků, konferenčních místností, velkého kasina o rozloze 3600 m² a lázeňského centra s wellness procedurami. Hosté mohou využívat vnitřní i venkovní bazény, sportovní zařízení jako tenisové kurty, fitness centrum, a různé vodní sporty na pláži.

Ubytování zahrnuje více než 730 luxusních pokojů a apartmánů, včetně dvoulůžkových pokojů s možností přistýlek, které jsou vybaveny moderním komfortem, jako je klimatizace, satelitní TV, minibar a balkon nebo terasa. Pokoje v hlavní budově jsou k dispozici na vyžádání za příplatek. Stravování je zajištěno formou all inclusive, zahrnující bohaté bufetové snídaně, obědy a večeře, stejně jako lehké občerstvení a neomezené množství místních nápojů.

Resort je ideální pro rodiny s dětmi i náročné hosty, kteří hledají bohatou nabídku aktivit a vysokou úroveň služeb. Děti mají k dispozici mini klub, junior klub, dětské bazény se skluzavkami a další zábavní programy. Pro dospělé jsou připraveny animační programy, večerní show a sportovní aktivity. Pro relaxaci je zde lázeňské centrum s možností masáží, sauny a dalších wellness procedur. Pláž nabízí nejen krásné prostředí, ale také širokou škálu vodních sportů, včetně potápění, windsurfingu a jízdy na banánu.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Severní Kypr

Severní Kypr, známý jako Turecká republika severního Kypru (TRNC), se rozkládá na severní třetině ostrova Kypr ve východním Středomoří. Na jihu sousedí s Kyperskou republikou, s níž má napjaté vztahy kvůli historickým konfliktům. Severní Kypr se pyšní rozmanitou krajinou, zahrnující krásné pláže, strmé hory a úrodné roviny. Pohoří Kyrenia se táhne podél severního pobřeží a nabízí nádherné výhledy a úkryt pro četné historické hrady a kláštery. Hlavní město, Nikósie (Lefkoşa), je největší město a slouží jako administrativní a kulturní centrum, rozdělené na severní a jižní část tzv. Zelenou linií, nárazníkovou zónou OSN.

Klima Severního Kypru je typické středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 40°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C. Historie Severního Kypru je ovlivněna různými civilizacemi, jako jsou starověcí Řekové, Římané, Byzantinci a Osmané. Ostrov byl rozdělen v roce 1974 po řeckokyperském převratu a následné turecké vojenské intervenci. V roce 1983 byla vyhlášena TRNC, kterou uznává pouze Turecko. I přes politickou izolaci se Severní Kypr rozvinul v atraktivní turistickou destinaci, přitahující návštěvníky svým bohatým kulturním dědictvím, krásnou krajinou a archeologickými památkami, jako je starověké město Salamis a gotický klášter Bellapais.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Severní Kypr a aktuální situace

SEVERNÍ KYPR počasí

Krásné pláže na Severním Kypru, které stojí za pozornost

Turistika na Severním Kypru je dynamická a láká návštěvníky svou bohatou historií, úchvatnou přírodou a pohostinnou atmosférou. Tento region nabízí kombinaci historických památek, přírodních krás a moderního komfortu, což ho činí oblíbeným cílem pro různé druhy turistů. Historická místa, jako je starověké město Salamis s jeho impozantními římskými ruinami, a gotický klášter Bellapais, odhalují bohatou minulost ostrova. Půvabné přístavní město Kyrenia (Girne) je známé svým středověkým hradem a malebným starým městem. Regionální kuchyně, která je ovlivněna tureckými, řeckými a blízkovýchodními vlivy, nabízí návštěvníkům nezapomenutelné kulinářské zážitky.

Severní Kypr je rovněž proslulý svými krásnými plážemi, které jsou ideální pro milovníky slunce, plavání a vodních sportů. Mezi nejvýznamnější pláže patří Alagadi Beach, známá svými projekty na ochranu želv a nedotčeným pískem, a Golden Beach na poloostrově Karpaz, která je vychvalována pro svou nedotčenou přírodní krásu a křišťálově čistou vodu. Escape Beach a Acapulco Beach v Kyrenii jsou oblíbené pro svou živou atmosféru a množství zařízení. Region Famagusta se pyšní krásnými plážemi jako Glapsides Beach a Silver Beach, které jsou ideální pro odpočinek nebo šnorchlování a potápění. Tyto pláže, spolu s teplým středomořským klimatem, činí ze Severního Kypru oblíbenou destinaci pro plážové nadšence.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte při návštěvě Severního Kypru minout

Severní Kypr je domovem bohatého množství historických a přírodních památek, které odrážejí jeho bohaté a rozmanité dědictví. Jedním z nejvýznamnějších historických míst je starověké město Salamis, které se nachází poblíž Famagusty. Toto kdysi prosperující město pochází z 11. století př. n. l. a nabízí návštěvníkům fascinující pohled do minulosti s rozsáhlými ruinami, které zahrnují gymnázium, lázně, amfiteátr a složité mozaiky. Dalším důležitým historickým místem je gotický klášter Bellapais, který se nachází v malebné vesnici Bellapais poblíž Kyrenie. Klášter, založený ve 12. století augustiniánskými mnichy, je proslulý svou úžasnou architekturou a klidným prostředím, nabízející panoramatické výhledy na okolní krajinu.

Kromě historických památek se Severní Kypr může pochlubit několika pozoruhodnými přírodními lokalitami. Poloostrov Karpaz, často označovaný jako "rukojeť" Kypru, je nutností pro milovníky přírody. Tato odlehlá a neporušená oblast je známá svými nedotčenými plážemi, jako je Zlatá pláž, a svou rozmanitou faunou, včetně divokých oslů, kteří se volně potulují. Dalším přírodním skvostem je pohoří Kyrenia, které se táhne podél severního pobřeží. Toto pohoří je domovem hradu svatého Hilariona, pohádkové pevnosti, která poskytuje úchvatné výhledy na pobřeží a venkov. Hrad, který pochází z 10. století, je opředen legendami a nabízí návštěvníkům dobrodružnou túru skrz dobře zachovalé ruiny. Tyto lokality, jak historické, tak přírodní, činí ze Severního Kypru fascinující destinaci pro návštěvníky.

:: reklama ::

Na Severním Kypru najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Severního Kypru byste neměli minout několik dalších zajímavostí, včetně místních událostí, tradic a kuchyně. Region je známý svými živými festivaly, jako je Kyrenia Olive Festival, který slaví sklizeň oliv s tradiční hudbou, tancem a jídlem. Další významnou událostí je Mezinárodní hudební festival Bellapais, který se koná v nádherném prostředí kláštera Bellapais a nabízí klasické hudební výkony mezinárodních umělců. Tyto festivaly poskytují skvělou příležitost zažít místní kulturu a užít si živou komunitní atmosféru.

Tradiční kyperská kuchyně je dalším vrcholem, který by návštěvníci neměli minout. Severní Kypr nabízí lahodný kulinářský zážitek se směsí tureckých, řeckých a blízkovýchodních chutí. Klíčovými pokrmy, které stojí za vyzkoušení, jsou mezze, různé malé předkrmy jako hummus, sýr halloumi a plněné vinné listy. Kebab, připravovaný z jehněčího nebo kuřecího masa, je základním jídlem, často podávaným s čerstvými saláty a plochými chleby. Sladkosti jako baklava a turecký med jsou ideální pro milovníky sladkého. Mnoho místních restaurací, zvaných meyhany, nabízí teplou a přívětivou atmosféru, kde si návštěvníci mohou vychutnat tyto lahodné pokrmy.

Kromě událostí a kuchyně se Severní Kypr může pochlubit několika unikátními budovami a zvyky, které stojí za to prozkoumat. Büyük Han v Nikósii je krásně zrestaurovaný karavanseraj, který nyní slouží jako kulturní centrum, kde se nacházejí umělecké galerie, obchody a kavárny. Procházka jeho nádvořím nabízí pohled do osmanské minulosti ostrova. Dalším architektonickým klenotem je mešita Lala Mustafa Pasha ve Famagustě, původně gotická katedrála přeměněná na mešitu, která ukazuje bohatou historii a architektonickou rozmanitost regionu. Dalším šarmantním aspektem života na Severním Kypru je místní zvyk užívat si večery v venkovních kavárnách a čajovnách, kde mohou návštěvníci relaxovat a nasávat místní atmosféru. Tyto zážitky dohromady činí návštěvu Severního Kypru bohatou a naplňující cestou.

Věděli jste, že ...

.. během britského koloniálního období byla v Kyrenii vybudována síť tajných podzemních tunelů? Tyto tunely byly určeny pro vojenské účely a nyní jsou z velké části zapomenuté a neprozkoumané.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *