Larnaca > Livadhiotis > 15denní > Plná penze

Kypr, Larnaca, Livadhiotis, za <span>48.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 48.690
  • Plná penze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 05.08.2024 do 19.08.2024

***Livadhiotis – Larnaca (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.5/5, celkem hodnoceno 8x    Přečíst >>>

Livadhiotis City Hotel je elegantní menší hotel nacházející se v centru kosmopolitního letoviska Larnaka, jen 150 metrů od písčité městské pláže Finikoudes. Hosté mají v bezprostřední blízkosti širokou škálu nákupních a zábavních možností, včetně restaurací, barů, historických památek, půjčoven automobilů, diskoték, obchodů, kaváren a sportovišť. Mezinárodní letiště Larnaca je vzdáleno pouhých 15 minut jízdy, což zajišťuje snadný přístup pro cestující.

Tento oblíbený a nově zrekonstruovaný butikový hotel nabízí ubytování v 58 elegantních pokojích rozmístěných v třípatrové budově s výhledem na živou plážovou promenádu. Hotel disponuje moderní vstupní halou s recepcí, směnárnou a lobby barem. Hosté mohou také využít společenskou místnost se satelitní TV, konferenční místnost, stylový Blu Cafe bar, turistické informace, půjčovnu automobilů, motocyklů, jízdních kol a parkoviště.

Ubytování v hotelu zahrnuje prostorné a elegantně zařízené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, telefonem, klimatizací, rádiem, satelitní TV, minibarem, žehličkou a žehlícím prknem, trezorem, rychlovarnou konvicí a některé mají balkon. Pro handicapované hosty jsou k dispozici speciálně přizpůsobené pokoje. Dětská postýlka a vysoká jídelní židlička jsou k dispozici na vyžádání. Všechny pokoje jsou nekuřácké a internetové připojení je k dispozici za poplatek.

Hotel nabízí snídaně formou bohatého bufetu, což umožňuje hostům začít den s širokou nabídkou jídel. V blízkosti hotelu se nachází mnoho restaurací a taveren, které poskytují další stravovací možnosti.

Livadhiotis City Hotel si získává hosty svou polohou na plážové promenádě, příjemnou pohostinnou atmosférou a dobrou úrovní poskytovaných služeb. Hosté mohou relaxovat ve stylovém baru nebo si vychutnat pulzující atmosféru letoviska Larnaca. Pěkná široká městská pláž Finikoudes, vzdálená 150 metrů od hotelu, nabízí pestrou nabídku motorizovaných i nemotorizovaných vodních sportů. Lehátka a slunečníky na pláži jsou k dispozici za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit město Larnaca

Larnaca (u nás známá spíše jako Larnaka), situovaná na jižním pobřeží Kypru, ztělesňuje poutavou směs starověké historie a modernity. Obklopená zářivými vodami Středozemního moře, Larnaca se pyšní strategickou polohou, která z ní činí centrum obchodu a kultury již po tisíciletí. Její blízkost k důležitým obchodním trasám ji proměnila v místo setkávání různorodých vlivů, což se odráží v její bohaté mozaice architektury, kuchyně a zvyklostí. Geografie města zahrnuje malebné pobřeží lemované plážemi s palmami, nabízející obyvatelům i návštěvníkům příležitosti k relaxaci a rekreaci.

Historie Larnaky je stejně rozmanitá jako fascinující, s důkazy o lidském osídlení sahajícím tisíce let zpět. Od svých počátků jako skromného přístavního města založeného starověkými Řeky, byla Larnaca formována po sobě jdoucími vlnami dobyvatelů, včetně Římanů, Byzantinců a Osmanů. Každá civilizace zanechala svůj otisk na městě, což je patrné v jeho historických památkách a archeologických lokalitách. Dnes Larnaca stojí jako živé moderní město, které bezproblémově spojuje svou pohnutou minulost s moderními vybaveními. Její středomořské podnebí zaručuje slunečné nebe a mírné teploty po většinu roku, což z ní činí oblíbené místo jak pro milovníky slunce, tak pro nadšence do historie.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Larnace + předpověď

LARNACA počasí

Krásné pláže v letovisku Larnaca, které stojí za pozornost

Cestovní ruch v Larnace a jejím okolí kvete a láká návštěvníky svým spojením kulturního dědictví, přírodní krásy a moderních vybavení. Samotná Larnaca nabízí bohatství atrakcí, od historických památek jako je mešita Hala Sultan Tekke a Solné jezero Larnaca, domov plameňáků v určitých obdobích, až po živou nábřežní promenádu lemovanou kavárnami a restauracemi. Živá atmosféra města, spojená s jeho bohatou historií, činí z Larnaky lákavou destinaci pro turisty hledající jak odpočinek, tak i objevování.

Mezi známé pláže v Larnace a jejím okolí patří pláž Finikoudes, s písečnými plážemi a průzračně modrými vodami ideálními pro plavání a vodní sporty, a pláž Mackenzie, proslulá svou živou atmosférou a vybavením pro vodní sporty. Jen krátká jízda autem od Larnaky mohou návštěvníci objevit další malebné pobřežní skvosty jako je pláž Nissi v Ayia Napa (Agia Napa), známá svými průzračnými vodami a živými plážovými bary, a pláž Fig Tree Bay v Protarasu, proslulá svými jemnými zlatavými písky a rodinnou atmosférou. Ať už hledáte klidné útočiště nebo dobrodružný pobyt, Larnaca a její okolní regiony nabízejí různorodou škálu plážových zážitků, které vyhovují každému přání cestovatele.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Larnace minout

V oblasti Larnaky se turisté mohou ponořit do bohatství historických památek a přírodních krás, z nichž každá vypráví příběh o bohatém kulturním a geologickém dědictví Kypru. Jedním z významných historických míst je starověké město Kition, nacházející se v současné Larnace. Od 13. století př. n. l. byla Kition významným městským státem v antice, proslulým svou prosperující ekonomikou a klíčovou rolí v regionálním obchodu. Turisté mohou objevovat archeologické pozůstatky Kitionu, včetně starověkých hradeb, chrámů a obytných čtvrtí, což poskytuje pohled do každodenního života a kultury starověkých obyvatel Kypru.

Další významnou historickou památkou v oblasti Larnaky je neolitické sídliště Choirokoitia, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Sídliště pochází z 7. tisíciletí př. n. l. a patří mezi nejlépe zachovaná pravěká naleziště ve východním Středomoří. Sestává z kruhových obytných struktur z kamene a bahna, které poskytují pohled do života neolitických obyvatel. Turisté se mohou procházet rekonstruovanou vesnicí a dozvědět se více o raných zemědělských technikách, sociálních strukturách a uměleckých tradicích, čímž získají hlubší porozumění starověké minulosti Kypru.

Na přírodním poli vyniká Larnacké slanisko jako unikátní geologická formace a důležité místo pro migrující ptáky. V zimních měsících se jezero naplní vodou, vytvářejíc nádhernou krajinu s hrubou solnou krustou obklopenou bažinami. Plameňáci sem přilétají v hojném počtu, dodávajíce krajině růžový nádech a činíce z něj oblíbené místo pro milovníky pozorování ptáků. Larnacké slanisko připomíná rozmanité ekosystémy Kypru a důležitost zachování jeho přírodního dědictví pro budoucí generace.

:: reklama ::

Larnaca však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Larnaky byste neměli minout několik atrakcí a zážitků mimo historické a přírodní památky. Jedním z vrcholů je živá kulturní scéna, která ožívá prostřednictvím různých událostí a festivalů pořádaných během celého roku. Od tradičních hudebních a tanečních vystoupení až po současné výstavy umění, v Larnace se vždy něco děje, aby zaujalo návštěvníky a ponořilo je do kyperské kultury. Zvláště pozoruhodný je festival Kataklysmos, také známý jako Festival povodní, který se každoročně slaví lodními závody, koncerty a tradičními oslavami podél nábřeží, představujícími námořní dědictví města a náboženské zvyky.

Prozkoumání lahodných pochoutek Larnaky je dalším nezbytným zážitkem. Město se pyšní rozmanitou gastronomickou scénou ovlivněnou jeho bohatou historií a blízkostí Středozemního moře. Návštěvníci se mohou například pochutnat na tradičních kyperských pokrmech, jako jsou souvlaki (grilované masové špízy), sýr halloumi a musaka, často doprovázené místním vínem nebo ouzem. Pro ochutnání autentické místní kuchyně je procházka rušnými tržišti Larnaky, jako jsou Městský trh a Nedělní bleší trh, příležitostí k ochutnávání čerstvých potravin, koření a regionálních specialit při setkání s místními obyvateli.

Kromě toho stojí za to prozkoumat architektonické dědictví Larnaky, které tvoří směs starověkých ruin, budov z období Osmanské říše a moderních struktur, které formují jeho panoráma. Při procházce historickými uličkami města si mohou návštěvníci prohlédnout památky, jako je Larnacký hrad, středověký hrad postavený k obraně města proti vetřelcům, a Velká mešita v Larnace, symbol městského multikulturního dědictví. Pro nahlédnutí do současné stránky Larnaky je nezbytná návštěva promenády Finikoudes, která nabízí malebné výhledy na moře, lemované kavárnami, bary a restauracemi, kde si návštěvníci mohou užít živou atmosféru tohoto pobřežního klenotu.

Věděli jste, že ...

.. podle místní legendy strávil Lazarus - biblická postava vzkříšená Ježíšem - svůj druhý život v Larnace? Jeho hrob, nacházející se v kostele svatého Lazara, je významným poutním místem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *