Paphos > King Evelthon Beach > 6denní > Polopenze

Kypr, Paphos, King Evelthon Beach, za <span>30.819</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 30.819    SLEVA 2%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 6 dnů
  • Termín – od 28.07.2024 do 02.08.2024

*****King Evelthon Beach – Paphos (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.2/5, celkem hodnoceno 57x    Přečíst >>>

King Evelthon Beach Hotel & Resort je situován u pláže v Pafosu, což nabízí hostům okouzlující výhled na Středozemní moře. K dispozici jsou venkovní a krytý bazén, wellness centrum a aquapark. V okolí se nachází atrakce jako Hrobky králů a kostel Panagia Chrysopolitissa. Mezinárodní letiště Pafos je vzdálené asi 11 km.

Vybavení hotelu zahrnuje širokou škálu služeb, včetně několika restaurací, barů, obchodů se suvenýry a konferenčních místností. Ubytování je nabízeno v vkusně zařízených pokojích a apartmá s balkonem nebo terasou a výhledem na moře. Hosté mohou využít all inclusive programu, který zahrnuje snídaně, obědy, večeře a neomezenou konzumaci místních nápojů.

Hotel také nabízí širokou škálu aktivit pro relaxaci a zábavu, včetně wellness procedur, sportovních zařízení a dětského klubu. Plážový servis zahrnuje zdarma k dispozici slunečníky a lehátka jak na pláži, tak u bazénu, což umožňuje hostům plně si užít svůj pobyt u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Paphos

Paphos, umístěný na jihozápadním pobřeží Kypru, je město bohaté na historii a přírodní krásy. Tento důležitý přístavní město náleží do okresu Paphos a je rozděleno do dvou hlavních částí: Ktima, horní část města, kde se nachází moderní obchodní a obytné oblasti, a Kato Paphos, dolní část města, která je turistickým centrem s množstvím hotelů, restaurací a historických památek. Geografie této oblasti je velmi rozmanitá, od malebného pobřeží po úrodná údolí a kopce pokryté borovými lesy. Pobřeží Paphosu je proslulé svými krásnými plážemi a čistými vodami, což z něj činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a moře.

Historie Paphosu sahá tisíce let zpět a město je považováno za jedno z nejvýznamnějších archeologických nalezišť na Kypru. Legenda říká, že právě zde se z mořských vln zrodila bohyně lásky a krásy Afrodita. Starověký Paphos, dnes archeologický park, obsahuje zbytky vil, divadel a chrámů z římské doby, z nichž mnohé jsou zdobeny nádhernými mozaikami. Město bylo významným náboženským a obchodním centrem ve starověku, jak dokládají další památky jako královské hrobky a starověké mozaiky. Klima v Paphosu je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, deštivými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C, což činí Paphos atraktivním místem k návštěvě po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké je právě v letovisku Paphos počasí a předpověď na další dny

PAPHOS počasí

Paphos má krásné pláže

Paphos je oblíbenou turistickou destinací, známou svými bohatými dějinami, živou kulturou a nádhernými plážemi. Město láká návštěvníky svou směsí starověkých památek a moderních atrakcí. Mezi nejvýznamnější památky patří Pafoský archeologický park, který ukrývá úžasné mozaiky a starověké ruiny, včetně Domu Dionýsa a Thesea. Dalším důležitým místem jsou Hrobky králů, které jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO a zahrnují impozantní podzemní hrobky ze 4. století př. n. l. Navíc Pafoský hrad, který se nachází u přístavu, nabízí pohled na středověkou historii tohoto regionu. Návštěvníci Paphosu si mohou vychutnat různé aktivity, od historických prohlídek a přírodních procházek až po živý noční život a gurmánské zážitky v místních restauracích.

Pokud jde o pláže, Paphos nabízí několik nedotčených lokalit, které vyhovují různým preferencím. Coral Bay je jednou z nejznámějších pláží v této oblasti, proslulá svými zlatavými písky a průzračně modrými vodami, ideálními pro plavání a slunění. Dalším oblíbeným místem je Lara Beach na poloostrově Akamas, která je nejen krásná, ale také chráněným místem pro hnízdění zelených a karetových želv. Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, Latchi Beach nabízí poklidnou atmosféru s oblázkovým pobřežím a čistou vodou, což je ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Konečně, pláž Alykes blízko centra města je pohodlná a dobře vybavená pláž, která je vynikající volbou pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a vybavením, činí z Paphosu skvělou destinaci pro milovníky pláží a outdoorových aktivit.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v letovisku Paphos

Pafos, plný historických památek a přírodních divů, láká návštěvníky svou krásou a historickým významem. Jedním z nejvýznamnějších historických míst v této oblasti je Pafoský archeologický park, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý park je domovem fascinujících ruin, včetně Domu Dionýsa, Domu Thesea a Domu Aiona, které jsou známé svými úžasnými mozaikami, jež zobrazují scény z řecké mytologie. Další zajímavostí v parku je Odeon, malé římské divadlo, které se dodnes používá pro kulturní vystoupení. Hrobky králů, rovněž součástí parku, představují impozantní podzemní hrobky vytesané do pevné skály, pocházející ze 4. století př. n. l. Tyto hrobky svou majestátností a architektonickou propracovaností nabízejí pohled do pohřebních praktik starověké šlechty.

Kromě bohatého historického dědictví se Pafos může pochlubit i několika přírodními divy, které jsou stejně fascinující. Poloostrov Akamas je nutnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato drsná, nedotčená oblast je domovem různorodé flóry a fauny a nabízí úchvatné scenérie, včetně hlubokých roklí, hustých lesů a úžasných pobřežních výhledů. Na poloostrově Akamas se nacházejí Aphroditiny lázně, přírodní jeskyně, kde se podle legendy koupala bohyně Afrodita. Čisté vody a bujná vegetace činí toto místo klidným a malebným. Dalším přírodním zázrakem je Avakas Gorge, dramatický vápencový kaňon, který nabízí malebnou pěší túru úzkými, klikatými stezkami a věžovitými skalními útvary. Tyto historické a přírodní památky činí z Pafosu fascinující destinaci pro milovníky historie i přírody.

:: reklama ::

Paphos však nabízí mnohem víc ..

Vedle historických památek a přírodních atrakcí nabízí Pafos bohatou paletu kulturních zážitků a kulinářských dobrodružství. Ponořte se do místních tradic tím, že navštívíte jednu z mnoha událostí a festivalů pořádaných po celý rok. Kulturní festival v Pafosu je zážitek, na němž se představují vystoupení od klasické hudby po současný tanec.

Pokud jde o jídlo, Pafos láká chuťové buňky svým bohatým kulinářským dědictvím. Vychutnejte si tradiční kyperské meze, rozmanitou směs malých pokrmů od omáček a salátů po grilovaná masa a mořské plody. Nezapomeňte prozkoumat místní trhy, kde můžete ochutnat čerstvé ovoce, sýry od místních farmářů a aromatické koření. Ať už se procházíte historickými uličkami nebo jíte u moře, Pafos slibuje kulinářskou cestu, která je stejně rozmanitá jako chutná.

Věděli jste, že ...

.. navzdory názvu - Hrobky králů - v Pafosu nebyly skutečně pohřebištěm králů, ale patřily významným úředníkům a bohatým občanům? Tyto složité podzemní hrobky jsou zařazeny na seznam světového dědictví UNESCO.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *