Paphos > Constantinou Bros Athena Beach > 8denní > All Inclusive

Kypr, Paphos, Constantinou Bros Athena Beach, za <span>39.339</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 39.339    SLEVA 7%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 10.09.2024 do 17.09.2024

****Constantinou Bros Athena Beach – Paphos (Kypr)

SKVĚLÁ VOLBA 🙂   Hodnocení návštěvníků: 4.6/5, celkem hodnoceno 9x    Přečíst >>>

Hotelový resort Constantinou Bros Athena Beach se nachází na klidném místě přímo u pěkné písčité pláže, asi 1,5 km od malebného letoviska Paphos. V okolí najdete nákupní možnosti a zábavu, a to buď přímo v hotelu, nebo v centru Paphosu, kam se pohodlně dostanete místní dopravou. Mezinárodní letiště Paphos je vzdáleno 15 km od resortu, což z něj činí ideální místo pro relaxaci i objevování krás okolí.

Hotel nabízí 349 pokojů v moderní hlavní budově a dalších několika budovách obklopených udržovanou zahradou. K vybavení patří stylová vstupní hala s recepcí, směnárnou, trezory a lobby barem. Dále jsou k dispozici hlavní restaurace, tři a la carte restaurace (italská, rybí, mezinárodní), internetový koutek (za poplatek), WiFi připojení (za poplatek), konferenční místnost, obchodní arkáda, minimarket, posilovna, masážní salón, SPA centrum, vnitřní vyhřívané bazény, vířivka, herna, půjčovna jízdních kol, velké venkovní bazény, dětské bazény a parkoviště.

Elegantně zařízené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky jsou vybaveny moderními zařízeními, včetně klimatizace, satelitní LCD TV, minibaru (za poplatek), trezoru (za poplatek) a balkonu. Několik pokojů je přizpůsobených pro handicapované klienty (na vyžádání). Dětská postýlka a vysoká jídelní židlička jsou k dispozici na vyžádání. WiFi připojení na pokoji je za poplatek. Všechny pokoje jsou nekuřácké, což přispívá k čistému a příjemnému prostředí.

Stravování v hotelu zahrnuje polopenzi, která zahrnuje snídaně a večeře formou bohatého bufetu. U večeře je vyžadováno formální oblečení. Hotel pravidelně pořádá tématické večeře s ochutnávkou tradičních specialit, což obohacuje kulinářský zážitek hostů. Děti mají k dispozici vlastní bufet.

Hotel nabízí širokou škálu služeb a aktivit, včetně animačních programů, večerních show a sportovních aktivit jako fitness, plavání, tenis, minigolf, kulečník, bowling, vodní gymnastiku a vodní pólo. Pro relaxaci je k dispozici SPA centrum s vířivkou, saunou, soláriem, parní lázní, masážemi a kosmetickými procedurami. Hosté mohou také využívat motorizované i nemotorizované vodní sporty na pláži za poplatek. Pláž s pozvolným vstupem do moře a dřevěným molem na opalování je přímo před resortem a nabízí lehátka a slunečníky.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Paphos

Paphos, nacházející se na jihozápadním pobřeží Kypru, je město s bohatou historií a přírodními krásami. Toto významné přístavní město spadá do okresu Paphos a je rozděleno do dvou hlavních částí: Ktima, horní část města, kde se nachází moderní obchodní a rezidenční oblasti, a Kato Paphos, dolní část města, která je centrem turismu s mnoha hotely, restauracemi a historickými památkami. Geografie oblasti je rozmanitá, zahrnující malebné pobřeží, úrodná údolí a pahorky pokryté borovicovými lesy. Pobřeží Paphosu je proslulé svými nádhernými plážemi a čistými vodami, což z něj činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a moře.

Historie Paphosu sahá tisíce let do minulosti a město je považováno za jedno z nejdůležitějších archeologických míst na Kypru. Podle mýtů se zde z mořské pěny zrodila bohyně lásky a krásy Afrodita. Starověký Paphos, nyní archeologický park, zahrnuje pozůstatky vil, divadel a chrámů z římské doby, z nichž mnohé jsou zdobeny nádhernými mozaikami. Město bylo významným náboženským a obchodním centrem ve starověku, což dokládají i další památky jako královské hrobky a starověké mozaiky. Klima v Paphosu je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, deštivými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C, což činí Paphos atraktivním místem k návštěvě po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Paphosu + předpověď

PAPHOS počasí

Paphos má krásné pláže

Paphos je vyhledávanou turistickou destinací díky svému bohatému historickému dědictví, živé kultuře a nádherným plážím. Město láká návštěvníky svou kombinací starobylých památek a moderních atrakcí. Mezi nejvýznamnější atrakce patří Pafoský archeologický park, kde najdete úchvatné mozaiky a starověké ruiny, včetně Domu Dionýsa a Thesea. Další významnou památkou jsou Hrobky králů, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO a obsahují působivé podzemní hrobky ze 4. století př. n. l. Pafoský hrad, nacházející se u přístavu, nabízí pohled na středověkou historii tohoto regionu. Návštěvníci Paphosu mohou využít různé aktivity, od prohlídek historických míst a přírodních procházek až po živý noční život a stravování v místních restauracích.

Pokud jde o pláže, Paphos nabízí několik nedotčených míst, která vyhovují různým preferencím. Coral Bay je jednou z nejznámějších pláží v regionu, známá svými zlatavými písky a průzračně modrými vodami, ideálními pro plavání a opalování. Další oblíbenou pláží je Lara Beach na poloostrově Akamas, která je nejen krásná, ale také chráněným místem pro hnízdění zelených a karetových želv. Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, Latchi Beach nabízí poklidnou atmosféru s oblázkovým pobřežím a čistou vodou, což je ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Nakonec pláž Alykes blízko centra města je pohodlná a dobře vybavená pláž, která je vynikající volbou pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a vybavením, činí z Paphosu špičkovou destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v letovisku Paphos nenechte ujít

Pafos je plný historických památek a přírodních divů, které fascinují návštěvníky svou krásou a významem. Jedním z nejznámějších historických míst v této oblasti je Pafoský archeologický park, zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý park je domovem úžasných ruin, včetně Domu Dionýsa, Domu Thesea a Domu Aiona, které jsou známé svými nádhernými mozaikami, jež zobrazují scény z řecké mytologie. Další zajímavostí v parku je Odeon, malé římské divadlo, které se dodnes používá pro kulturní vystoupení. Hrobky králů, také součástí parku, představují impozantní podzemní hrobky vytesané do pevné skály, pocházející ze 4. století př. n. l. Tyto hrobky svou majestátností a architektonickou propracovaností nabízejí pohled do pohřebních praktik starověké šlechty.

Kromě bohatého historického dědictví se Pafos může pochlubit i několika přírodními divy, které jsou stejně fascinující. Poloostrov Akamas je nutností pro milovníky přírody. Tato drsná, nedotčená oblast je domovem různorodé flóry a fauny a nabízí úchvatné krajiny, včetně hlubokých roklí, hustých lesů a úžasných pobřežních výhledů. Na poloostrově Akamas se nacházejí Aphroditiny lázně, přírodní jeskyně, kde se podle legendy koupala bohyně Afrodita. Čisté vody a bujná vegetace činí toto místo klidným a malebným. Dalším přírodním zázrakem je Avakas Gorge, dramatický vápencový kaňon, který nabízí malebnou pěší túru úzkými, klikatými stezkami a věžovitými skalními útvary. Tyto historické a přírodní památky činí z Pafosu fascinující destinaci pro milovníky historie i přírody.

:: reklama ::

Paphos vám však nabídne mnohem více ..

Mimo bohatou historii a přírodní krásy nabízí Pafos spoustu dalších atrakcí a zážitků, které by návštěvníci neměli minout. Jedním pozoruhodným prvkem je živá místní kultura, která je často oslavována prostřednictvím různých událostí a festivalů. Letní festival v Pafosu je vrcholem, kde se představuje různorodá škála kulturních vystoupení, koncertů a divadelních produkcí. Je to fantastická příležitost ponořit se do kyperského umění a tradic.

Pokud jde o kuchyni, Pafos se může pochlubit širokou škálou jídel, která odrážejí své kulturní dědictví a středomořské vlivy. Neodcházejte bez ochutnání tradičních kyperských meze, výběru malých pokrmů, ideálních k sdílení. Kromě toho si dopřejte čerstvé mořské plody, typické středomořské lahůdky a autentické kyperské dezerty jako je baklava nebo loukoumades. Objevujte místní trhy a restaurace a ochutnejte rozmanité chutě kyperské kuchyně.

Věděli jste, že ...

.. se Pafos pyšní benátským hradem nacházejícím se na okraji přístavu? Původně byl postaven jako byzantský hrad k ochraně přístavu a později byl ve 16. století posílen Benátčany.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *