Severní Kypr > Altinkaya Resort > 5denní > Polopenze

Kypr, Severní Kypr, Altinkaya Resort, za <span>20.099</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 20.099    SLEVA 28%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 5 dnů
  • Termín – od 14.09.2024 do 18.09.2024

***Altinkaya Resort – Severní Kypr (Kypr)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Altinkaya Resort se nachází v ideální pozici pro výlety do malebné vesnice Bellapais, která je vzdálená pouze 1 km, a do centra Kyrenie, které je vzdáleno asi 2 km. Tento komplex bungalovů je rozdělen na dvě části, které jsou oddělené ulicí, přičemž každá část má svůj vlastní bazén a bazénový bar. Tato poloha nabízí klidné prostředí s jednoduchým přístupem k místním atrakcím.

K vybavení hotelu patří recepce, wifi připojení v lobby, hlavní restaurace, střešní restaurace, bar, snack bar, venkovní bazény, dětský bazén, hlídání dětí, stolní tenis, kulečník, šipky, lékařské služby, směnárna, prádelna a pravidelná živá hudba. Hotel je ideální pro nenáročnou klientelu, která vyhledává spíše klidnější a menší areál pro svůj pobyt.

Ubytování zahrnuje velmi pěkně vybavené pokoje s individuální klimatizací, koupelnou s WC a fénem, trezorem, minibarem a satelitní TV. Tyto pokoje poskytují pohodlné a příjemné prostředí pro relaxaci po dni stráveném prohlídkou okolí nebo odpočinkem u bazénu.

Stravování je zajištěno formou snídaně nebo polopenze dle zvolené varianty. Polopenze zahrnuje snídaně a večeře podávané formou švédských stolů, přičemž nápoje u večeře si klienti hradí zvlášť. Tato možnost umožňuje hostům vychutnat si rozmanitá jídla bez starostí o přípravu jídel.

Hosté mohou využít fitness centrum a za poplatek také vodní sporty na pláži. Pro děti je k dispozici dětská část v bazénu, hřiště a hlídání dětí za poplatek. Hezká veřejná písčitá pláž Shayna je vzdálena přibližně 8 km od hotelu, kam je zajištěn bezplatný minibusový transfer. Vstup na pláž je zpoplatněn, stejně jako plážový servis.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Severní Kypr

Severní Kypr, oficiálně známý jako Turecká republika severního Kypru (TRNC), zabírá severní třetinu ostrova Kypr ve východním Středomoří. Sdílí své jižní hranice s Kyperskou republikou, s níž má významné politické napětí kvůli historickým konfliktům. Severní Kypr se může pochlubit rozmanitou geografií, která zahrnuje nedotčené pláže, drsné hory a úrodné pláně. Po jeho severním pobřeží se táhne pohoří Kyrenia, které poskytuje úžasné výhledy a chrání četné historické hrady a kláštery. Hlavní město, Nikósie (Lefkoşa), je největším městem a slouží jako administrativní a kulturní centrum, rozdělené na severní a jižní část Zelenou linií, což je nárazníková zóna OSN.

Podnebí Severního Kypru je charakterizováno horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, typickými pro středomořskou oblast. Letní teploty mohou přesáhnout 40°C, zatímco zimní teploty jsou mírnější, průměrně kolem 15°C. Historicky byl Severní Kypr ovlivněn různými civilizacemi, včetně starověkých Řeků, Římanů, Byzantinců a Osmanů. Ostrov byl rozdělen v roce 1974 po převratu řeckých Kypřanů a následné turecké vojenské intervenci. To vedlo k vytvoření TRNC v roce 1983, kterou uznává pouze Turecko. Navzdory své politické izolaci si Severní Kypr vyvinul silný turistický průmysl, který láká návštěvníky svým bohatým kulturním dědictvím, krásnou krajinou a archeologickými nalezišti, jako je starověké město Salamis a gotický klášter Bellapais.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Severní Kypr a aktuální situace

SEVERNÍ KYPR počasí

Pláže na Severním Kypru a okolí

Turistika na Severním Kypru je živým sektorem, který přitahuje návštěvníky svou bohatou historií, krásnými krajinami a pohostinnou kulturou. Region nabízí směs historických památek, přírodní krásy a moderního vybavení, což ho činí atraktivním cílem pro různé typy cestovatelů. Historické lokality jako starověké město Salamis s jeho impozantními římskými ruinami a gotický klášter Bellapais poskytují pohled do bohaté historie ostrova. Pitoreskní přístavní město Kyrenia (Girne) je známé svým středověkým hradem a kouzelným starým městem. Regionální kuchyně, ovlivněná tureckými, řeckými a blízkovýchodními chutěmi, přidává další vrstvu atraktivity pro turisty hledající kulinářské zážitky.

Severní Kypr je také známý svými úchvatnými plážemi, které přitahují milovníky slunce, plavce a nadšence do vodních sportů. Mezi nejvýznamnější pláže patří Alagadi Beach, známá svými projekty na ochranu želv a nedotčeným pískem, a Golden Beach na poloostrově Karpaz, oslavovaná pro svou nedotčenou přírodní krásu a křišťálově čistou vodu. Escape Beach a Acapulco Beach v Kyrenii jsou oblíbené pro svou živou atmosféru a širokou škálu zařízení. Region Famagusta se může pochlubit krásnými místy jako Glapsides Beach a Silver Beach, ideálními pro ty, kteří chtějí relaxovat nebo prozkoumávat podvodní svět prostřednictvím šnorchlování a potápění. Tyto pláže, spolu s teplým středomořským klimatem, činí ze Severního Kypru vyhledávanou destinaci pro milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte při návštěvě Severního Kypru minout

Severní Kypr je plný historických a přírodních památek, které odrážejí jeho bohatou a různorodou minulost. Jednou z nejdůležitějších historických lokalit je starověké město Salamis poblíž Famagusty. Toto město, které existovalo už od 11. století př. n. l., nabízí návštěvníkům fascinující pohled na svou minulost s ruinami, které zahrnují gymnázium, lázně, amfiteátr a detailní mozaiky. Další významnou historickou památkou je gotický klášter Bellapais, nacházející se ve vesnici Bellapais blízko Kyrenie. Klášter, založený ve 12. století augustiniánskými mnichy, je známý svou nádhernou architekturou a klidnou atmosférou, nabízející panoramatické výhledy do okolí.

Kromě historických památek se Severní Kypr pyšní také několika významnými přírodními lokalitami. Poloostrov Karpaz, často nazývaný "rukojeť" Kypru, je nezbytnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato odlehlá a nedotčená oblast je proslulá svými krásnými plážemi, jako je Zlatá pláž, a rozmanitou faunou, včetně volně žijících divokých oslů. Dalším přírodním klenotem je pohoří Kyrenia, které se táhne podél severního pobřeží. Toto pohoří je domovem hradu svatého Hilariona, pohádkové pevnosti, která nabízí úchvatné výhledy na pobřeží a krajinu. Hrad, pocházející z 10. století, je opředen legendami a poskytuje návštěvníkům dobrodružnou prohlídku dobře zachovalých ruin. Tyto historické a přírodní památky činí ze Severního Kypru fascinující destinaci.

:: reklama ::

Severní Kypr vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Severního Kypru byste rozhodně neměli přehlédnout několik dalších zajímavostí, včetně místních událostí, tradic a kuchyně. Region je proslulý svými živými festivaly, jako je Kyrenia Olive Festival, který oslavuje sklizeň oliv prostřednictvím tradiční hudby, tance a jídla. Další významnou událostí je Mezinárodní hudební festival Bellapais, konaný v nádherném prostředí kláštera Bellapais, kde se představují klasické hudební výkony mezinárodních umělců. Tyto festivaly nabízejí skvělou příležitost poznat místní kulturu a užít si živou atmosféru komunity.

Tradiční kyperská kuchyně je dalším zážitkem, který by návštěvníci neměli minout. Severní Kypr nabízí lahodné kulinářské dobrodružství se směsí tureckých, řeckých a blízkovýchodních chutí. Mezi klíčové pokrmy patří mezze, různé malé předkrmy jako hummus, sýr halloumi a plněné vinné listy. Kebab, připravovaný z jehněčího nebo kuřecího masa, je základním jídlem, často podávaným s čerstvými saláty a plochými chleby. Sladkosti jako baklava a turecký med jsou ideální pro milovníky sladkého. Mnoho místních restaurací, známých jako meyhany, nabízí teplou a přívětivou atmosféru, kde si návštěvníci mohou vychutnat tyto lahodné pokrmy.

Kromě festivalů a kuchyně se Severní Kypr může pochlubit několika unikátními budovami a zvyky, které stojí za to prozkoumat. Büyük Han v Nikósii je krásně zrekonstruovaný karavanseraj, který dnes slouží jako kulturní centrum s uměleckými galeriemi, obchody a kavárnami. Procházka po jeho nádvoří nabízí pohled do osmanské minulosti ostrova. Dalším architektonickým skvostem je mešita Lala Mustafa Pasha ve Famagustě, původně gotická katedrála přeměněná na mešitu, která ilustruje bohatou historii a architektonickou rozmanitost regionu. Dalším kouzelným aspektem života na Severním Kypru je místní zvyk trávit večery v venkovních kavárnách a čajovnách, kde mohou návštěvníci relaxovat a nasávat místní atmosféru. Tyto zážitky společně činí návštěvu Severního Kypru bohatou a naplňující zkušeností.

Věděli jste, že ...

.. během britského koloniálního období byla v Kyrenii vybudována síť tajných podzemních tunelů? Tyto tunely byly určeny pro vojenské účely a nyní jsou z velké části zapomenuté a neprozkoumané.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *