Agia Napa > Stamatia > 12denní > Polopenze

Kypr, Agia Napa, Stamatia, za <span>35.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 35.990    SLEVA 26%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 09.08.2024 do 20.08.2024

***Stamatia – Agia Napa (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4.4/5, celkem hodnoceno 57x    Přečíst >>>

Hotel Stamatia se nachází v centrální části známého letoviska Agia Napa, obklopen mnoha obchody, restauracemi, tavernami a bary. Písečná pláž je vzdálena asi 100 metrů od hotelu, zatímco letiště v Larnace je přibližně 55 km daleko. V blízkosti hotelu se nachází také jachetní přístav, což přidává na atraktivitě této destinace.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, výtah, hlavní restauraci a venkovní restauraci, bar a prádelnu. Hosté mohou relaxovat na terase s bazénem pro dospělé a děti, nebo využít bar u bazénu. Pro hosty, kteří přijedou autem, je k dispozici hotelové parkoviště. V nabídce je také fitness centrum, stolní tenis, biliár, šipky a tenisový kurt.

Ubytování v hotelu je zajištěno ve dvoulůžkových pokojích s balkonem nebo terasou a vlastním sociálním zařízením, které jsou klimatizovány a vybaveny telefonem, televizorem se satelitními kanály, malou chladničkou a trezorem (za poplatek). Pokoje umožňují ubytování až dvou přistýlek (palanda), což je vhodné pro rodiny s dětmi.

Stravování je formou polopenze, která zahrnuje snídaně a večeře podávané formou bufetu. Hosté si mohou za poplatek dokoupit All inclusive program, který zahrnuje servírované obědy, lehké občerstvení během dne a místní nealkoholické a alkoholické nápoje. Tato nabídka zajišťuje pohodlí a široký výběr jídel a nápojů po celý den.

Písečná pláž, nacházející se 100 metrů od hotelu, je vybavena lehátky a slunečníky, které jsou k dispozici za poplatek. Hosté mohou také využít bohaté nabídky vodních sportů, které jsou poskytovány za poplatek. Hotel Stamatia tak nabízí ideální kombinaci relaxace a aktivit pro všechny věkové kategorie.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v letovisku Agia Napa

Agia Napa (také Ayia Napa) je oblíbenou turistickou destinací na jihovýchodním pobřeží Kypru, známou pro svůj živý noční život a nádherné pláže. Město je součástí okresu Famagusta a leží nedaleko Cape Greco, národního lesního parku s ohromujícími výhledy na moře a pestrou flórou a faunou. Pobřeží Agia Napa je plné písečných pláží, jako jsou Nissi Beach a Makronissos Beach, které jsou proslulé svými průzračně tyrkysovými vodami a živou atmosférou. Město samotné má různé restaurace, bary a kluby, které přitahují turisty z celého světa, zejména mladé dovolenkáře hledající zábavu a dobrodružství.

Agia Napa byla historicky malou rybářskou vesnicí, pojmenovanou po benátském klášteře v centru města. Klášter, zasvěcený Panně Marii, nazývané "Naše Paní z Lesů", zůstává hlavní historickou a kulturní památkou. V posledních několika desetiletích se Agia Napa proměnila z tiché vesnice v rušné letovisko. Klima v Agia Napa je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Průměrné letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty zůstávají kolem 15°C. Toto příznivé klima, spolu s malebnou krásou města a bohatou historií, dělá z Ayia Napa celoroční turistickou destinaci.


Prohlédnout více fotografií >>>


Agia Napa - aktuální počasí a předpověď na následující dny

AGIA NAPA počasí

Jaké pláže najdete v Agia Napa a okolí

Agia Napa (Ayia Napa) je proslulá svou pulzující turistickou scénou, která láká návštěvníky z různých koutů světa. Město je známé svým živým nočním životem s množstvím klubů, barů a restaurací, které jsou otevřené až do ranních hodin. Turisté se sjíždějí do Agia Napa kvůli její energické atmosféře, díky čemuž je oblíbeným místem pro mladé cestovatele a milovníky večírků. Kromě nočního života nabízí Agia Napa řadu aktivit, jako jsou vodní sporty, výlety lodí a kulturní prohlídky. Malebný přístav a historická místa, například klášter Agia Napa, poskytují návštěvníkům klidnější a kulturně bohaté zážitky.

Mezi nejznámější pláže v Agia Napa a okolí patří Nissi Beach, která je proslulá svým jemným bílým pískem a průzračně tyrkysovou vodou, což z ní činí oblíbené místo mezi turisty. Další populární pláží je Makronissos Beach, známá svým klidným prostředím a krásnými písečnými plážemi. Nedaleko se nachází také Konnos Bay, která se nachází v národním parku Cape Greco a nabízí ohromující scenérie a výborné podmínky pro plavání a šnorchlování. Mezi další významné pláže patří Landa Beach a Ayia Thekla Beach, které poskytují klidnější prostředí ve srovnání s rušnějšími centrálními plážemi. Tyto pláže, se svou jedinečnou krásou a kouzlem, výrazně přispívají k atraktivitě Agia Napa jako špičkové turistické destinace.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Agia Napa a její historické či přírodní památky

Agia Napa (Ayia Napa), kromě svých živých pláží a rušného nočního života, představuje bohatý výběr historických a přírodních památek, které stojí za pozornost. Jedním z nejvýznamnějších historických památek je klášter Ayia Napa, nacházející se v samotném srdci města. Tento benátský klášter ze 16. století je zasvěcen Naší Paní z Lesů a nabízí působivé nádvoří, klidnou zahradu a krásnou kamennou architekturu. Klášter je vybaven starobylou studnou, podzemní kaplí a impozantním sicomorovým stromem, o kterém se traduje, že je starý více než 600 let. V okolí se rovněž nachází řada muzeí a kulturních center, které přibližují místní historii a tradice Kypru.

Mezi přírodními poklady vyniká národní lesní park Cape Greco, který patří mezi nejlepší destinace. Nachází se pouhých pár kilometrů od Agia Napa a nabízí dechberoucí výhledy na Středozemní moře, dramatické útesy a skryté mořské jeskyně. Park je rájem pro milovníky outdoorových aktivit s množstvím turistických a cyklistických tras, které vás provedou různorodými krajinami plnými původní flóry a fauny. Konnos Bay, nacházející se v parku, je známá svými křišťálově čistými vodami a oblíbená pro plavání, šnorchlování a potápění. Kromě toho zde najdete Love Bridge, přírodní skalní útvar, který se klene nad mořem a je ideálním místem pro focení a romantické okamžiky.

Další významnou přírodní památkou jsou mořské jeskyně v Agia Napa, které se táhnou podél pobřeží nedaleko města. Tyto impozantní geologické útvary byly vytvořeny mořem během tisíciletí, vytvářejíce spletitou síť jeskyní a oblouků, které lze prozkoumat buď lodí nebo pěšky při odlivu. Mořské jeskyně poskytují nádhernou kulisu pro západy slunce a jsou oblíbeným místem pro dobrodružné aktivity, jako je skok z útesů. Tyto historické a přírodní poklady společně obohacují kulturní a přírodní krajinu Agia Napa, čímž z ní činí komplexní destinaci pro cestovatele hledající zábavu i historii.

:: reklama ::

Agia Napa však nabízí mnohem víc ..

Agia Napa není jen o plážích a nočním životě; je to také místo bohaté na kulturu, tradice a lahůdky. Jednou z atrakcí, kterou musíte vidět, je Thalassa Municipal Museum, které zvěčňuje námořní historii Kypru. Návštěvníci mohou prozkoumat expozice s prastarými artefakty, vraky lodí a námořní dědictví ostrova. Pro ty, kteří jsou zaujati místními tradicemi, je vrcholem událost Ayia Napa Festival. Tato každoroční oslava kyperské kultury skrze hudbu, tanec a jídlo, nabízí návštěvníkům možnost ponořit se do živé atmosféry tradičních oslav.

Kuchyně je nedílnou součástí návštěvy Agia Napa a ochutnávání autentických kyperských jídel je nevyhnutelné. Od sytého souvlaki a grilovaného sýru halloumi po lahodné mořské plody meze, místní gastronomie odráží směsici středomořských chutí a vlivů. Návštěvníci by také měli prozkoumat kouzelné uličky starého města Agia Napa, kde najdou malebné bíle omítnuté budovy zdobené barevnými bugenviliemi. Malebná náměstí a úzké uličky jsou ideální pro klidné procházky a nabízejí pohled na tradiční architekturu a místní život. Navíc návštěva sochařského parku Agia Napa poskytuje jedinečný kulturní zážitek, který představuje současná umělecká díla umístěná uprostřed přírodní krásy pobřežní krajiny. Ať už je to ochutnávání místních lahůdek, prožívání tradičních oslav nebo obdivování uměleckých projevů, Agia Napa nabízí širokou škálu zážitků, které byste neměli minout.

Věděli jste, že ...

.. kromě svých úchvatných pláží se Agia Napa pyšní bohatým mořským ekosystémem, což z něj činí populární destinaci pro milovníky šnorchlování a potápění.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *