Protaras > Sunrise Gardens > 15denní > Polopenze

Kypr, Protaras, Sunrise Gardens, za <span>35.890</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 35.890
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 18.10.2024 do 01.11.2024

***Sunrise Gardens – Protaras (Kypr)

SKVĚLÁ VOLBA 🙂   Hodnocení návštěvníků: 5/5, celkem hodnoceno 4x    Přečíst >>>

Sunrise Gardens se nachází v části Paralimni – Protaras v centru města Protaras na Kypru, jen asi 150 metrů od písečné pláže. Tato lokalita nabízí hostům snadný přístup k řadě obchodů, restaurací a noční zábavě, což činí hotel ideálním místem pro ty, kteří chtějí být ve středu dění. Mezinárodní letiště v Larnace je vzdáleno přibližně 66 km.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, směnárnou, výtahy, restaurace a bary. K dispozici jsou také tři à la carte restaurace, které si hosté mohou vybrat za poplatek. Dva venkovní bazény s terasou na slunění, lehátky a slunečníky jsou zdarma k dispozici pro pohodlné odpočinkové chvíle na slunci.

Ubytování je poskytováno ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky, vybavených vlastní koupelnou, WC, telefonem, televizí, fénem, individuální klimatizací, minibarem (za poplatek), trezorem (za poplatek) a balkonem pro relaxaci a soukromí.

Stravování je nabízeno formou polopenze podávaného formou bufetu. Hosté mají také možnost rezervovat plnou penzi, která zahrnuje oběd à la carte. Elegance a exotika čeká hosty v a la carte italské a asijské restauraci, nacházející se přibližně 300 metrů od hotelu.

Služby zahrnují animační programy, dětský koutek, dětské hřiště a posilovnu pro aktivity a zábavu. WiFi je zdarma dostupné jak v hlavních prostorách hotelu, tak i na pokojích, což usnadňuje připojení k internetu pro pracovní nebo osobní účely.

Písečná pláž je příjemně blízko hotelu, asi 150 metrů, a nabízí hostům možnost relaxace na lehátkách a pod slunečníky, za poplatek. Tento hotel je ideální volbou pro ty, kteří hledají pohodlí, skvělou lokalitu a širokou škálu služeb přímo v srdci populárního letoviska Protaras.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v letovisku Protaras

Protaras, umístěný na jihovýchodním pobřeží Kypru, je kouzelné letovisko známé svými nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Spadá do okresu Famagusta a leží blízko rušného města Paralimni. Geografie tohoto města je charakterizována členitým pobřežím s krásnými písečnými zátokami, z nichž nejznámější je zátoka Fig Tree Bay. Tato pláž je proslulá svým zlatavým pískem a živou modrou vodou, což ji činí oblíbenou destinací jak pro místní obyvatele, tak pro turisty. Protaras je také domovem Národního lesního parku Cape Greco, který nabízí dechberoucí výhledy na moře, turistické stezky a možnosti potápění a šnorchlování v jeho podvodních jeskyních.

Historicky byl Protaras hlavně rybářskou vesnicí a jeho přeměna na významnou turistickou destinaci je poměrně nedávná, začínající koncem 20. století. Tato oblast má bohaté kulturní dědictví s blízkými starověkými ruinami a kostely, jako je Kostel Profitis Elias, který se nachází na vrcholu kopce a poskytuje panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí v Protarasu je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží. Naopak zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10°C, což návštěvníkům poskytuje příjemné klima po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v letovisku Protaras?

PROTARAS počasí

Jaké pláže najdete v Protarasu a okolí

Protaras je vyhledávanou turistickou destinací, proslulou svými nedotčenými plážemi, křišťálově čistou vodou a pulzujícím nočním životem. Město je obzvláště známé zátokou Fig Tree Bay, která je pravidelně uváděna mezi nejlepšími plážemi v Evropě. Díky svému zlatavému písku, mělkým tyrkysovým vodám a ostrůvku v dosahu plavání je Fig Tree Bay ideální pro rodiny i nadšence vodních sportů. Pláž nabízí řadu aktivit, včetně jízdy na vodním skútru, parasailingu a paddleboardingu. Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, Green Bay poskytuje uvolněnou atmosféru a je vynikajícím místem pro šnorchlování, kde můžete prozkoumat bohatý podmořský život přímo u pobřeží.

Vedle Fig Tree Bay a Green Bay se v Protarasu a jeho okolí nachází několik dalších významných pláží. Konnos Bay, která se nachází v Národním lesním parku Cape Greco, je ohromující a odlehlá pláž obklopená skalnatými útesy a bujnou vegetací. Je oblíbená mezi místními obyvateli i turisty pro své klidné prostředí a čistou vodu. Další krásnou pláží je Sunrise Beach, která nabízí měkký písek a různé plážové služby včetně restaurací a kaváren. Pernera Beach, nedaleko Protarasu, je známá svými klidnými vodami a vynikajícím zázemím, což z ní činí ideální místo pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a různorodou nabídkou, činí z Protarasu prvotřídní destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Protaras nabízí mnoho historických a přírodních památek

Protaras a jeho okolí jsou plné historických památek a přírodních zázraků, které návštěvníky fascinují svou krásou a významem. Jednou z nejvýraznějších historických památek v této oblasti je Kostel Profitis Elias. Tato malá, ale půvabná kaple se nachází na vrcholu kopce a nabízí úžasné panoramatické výhledy na Protaras a okolní pobřeží. K dosažení kostela je třeba vyšlapat sérii strmých schodů, ale námaha je bohatě odměněna dechberoucími scenériemi a pocitem klidu. Kostel je důležitým místem pro místní náboženské události a často je ozdoben stuhami a lístečky se vzkazy, které zde zanechávají návštěvníci žádající o požehnání.

Kromě historických památek je Protaras domovem nádherných přírodních zázraků. Národní lesní park Cape Greco je nezbytnou destinací pro milovníky přírody. Tento park, nacházející se mezi Protarasem a Ayia Napou, se pyšní dramatickými mořskými útesy, skrytými jeskyněmi a bujnou vegetací. Park nabízí síť turistických a cyklistických tras, které poskytují mnoho příležitostí k objevování jeho přírodní krásy. Jedním z nejvýznamnějších míst v Cape Greco je úchvatná Modrá laguna, kde jsou azurové vody ideální pro plavání, šnorchlování a potápění. Park je také domovem slavné Cyclops Cave, mytického místa, které dodává přírodní krajině dotek legendy a dobrodružství.

Dalším pozoruhodným přírodním úkazem je Údolí větrných mlýnů. Toto místo, které leží nedaleko Protarasu, je poseto tradičními větrnými mlýny, které po staletí sloužily k čerpání vody pro zavlažování. Větrné mlýny vytvářejí malebnou krajinu, která je jak klidná, tak historicky významná. Procházka údolím umožňuje návštěvníkům nahlédnout do venkovského dědictví Kypru a ocenit důmyslné metody používané k obdělávání půdy v této suché oblasti. Tyto historické a přírodní památky činí z Protarasu destinaci bohatou na kulturní dědictví i přírodní krásy.

:: reklama ::

Protaras však nabízí mnohem víc ..

Protaras není známý pouze svými ohromujícími plážemi a přírodní krásou, ale také živou místní kulturou, událostmi a kuchyní. Jedním z klíčových vrcholů je každoroční Letní filmový festival Protaras, který probíhá v červenci a srpnu. Tato open-air událost předvádí různorodou škálu mezinárodních i místních filmů, což přináší zábavu jak místním obyvatelům, tak turistům. Je to úžasný způsob, jak si užít teplé letní večery pod hvězdami při sledování skvělých filmů. Kromě toho festival často zahrnuje živá hudební vystoupení a stánky s jídlem, čímž se stává komplexním kulturním zážitkem.

V Protarasu je místní kuchyně dalším nevynechatelným lákadlem. Region nabízí lahodnou směs tradičních kyperských a středomořských chutí. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako je meze, výběr malých lahůdek, včetně hummusu, tzatziki, grilovaného halloumi a plněných révových listů. Čerstvé mořské plody jsou také nedílnou součástí v Protarasu, s pokrmy jako grilovaná chobotnice a kalamáry, které jsou obzvláště oblíbené. Místní tavereny a restaurace v centru města i podél pobřeží poskytují autentický gastronomický zážitek. Určitě navštivte místní pekárny a ochutnejte sladké pochoutky jako jsou bourekia (pečivo plněné sýrem nebo dýní) a loukoumades (koblihy namáčené v medu).

Protaras také nabízí unikátní architektonické a kulturní památky, které byste neměli minout. Oceánské akvárium je populární atrakcí pro rodiny, domovem mnoha mořských živočichů, včetně žraloků, želv a exotických ryb. Pro duchovní zážitek navštivte klidný kostel sv. Mikuláše, který se nachází poblíž přístavu. Tento krásný bílý kostel s modrou klenbou je malebným místem a příkladem tradiční kyperské architektury. Nakonec si projděte trhy a obchody města, kde si můžete koupit místní řemesla, suvenýry a ochutnat místní olivové oleje a vína. Tyto zážitky dohromady zajistí, že návštěva Protarasu bude obohacující a nezapomenutelná.

Víte, že ...

.. Protaras nabízí trasu kulturního dědictví, která návštěvníkům umožňuje ponořit se do historie a tradic oblasti? Po trase narazíte na starověké ruiny, tradiční vesnice a památky, které poskytují vhled do bohatého dědictví regionu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *