Protaras > Grecian Park > 12denní > Plná penze

Kypr, Protaras, Grecian Park, za <span>60.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 60.690    SLEVA 11%
  • Plná penze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 30.08.2024 do 10.09.2024
  • LAST MINUTE

*****Grecian Park – Protaras (Kypr)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Grecian Park je luxusní resort nacházející se na atraktivním místě nad krásnou písčitou pláží, uprostřed přírodní rezervace Cape Greco, jen 3 km od centra živého letoviska Protaras. Hosté mohou využít nákupní možnosti a zábavu přímo v hotelu nebo v Protarasu, který je snadno dostupný místní dopravou. Mezinárodní letiště Larnaca je vzdáleno 50 km, což zajišťuje pohodlný přístup do resortu.

Resort nabízí 245 pokojů v moderní pětipatrové budově s panoramatickým výhledem na moře. K dispozici je prostorná vstupní hala s recepcí, směnárnou a lobby barem, několik restaurací včetně a la carte (japonská, kyperská, mezinárodní, barbecue, rybí), internetový koutek, WiFi připojení zdarma, společenská místnost se satelitní TV, obchodní arkáda, diskotéka, fitness centrum, SPA a wellness centrum, kadeřnictví, konferenční místnost, herna, prádelna, úschovna zavazadel, půjčovna automobilů, vnitřní vyhřívaný bazén, venkovní bazény, dětský bazén, snack bary u bazénů, opalovací terasa, dětské hřiště a mini klub.

Ubytování zahrnuje elegantně zařízené dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky, vybavené sociálním zařízením, telefonem, klimatizací, rádiem, satelitní TV, minibarem a trezorem. Pokoje mají balkon nebo terasu, dětskou postýlku a vysokou jídelní židličku na vyžádání. WiFi je dostupné za poplatek. Hotel nabízí také luxusně zařízené suity, rodinné pokoje a apartmány s vybavenou kuchyňkou.

Stravování je zajištěno formou bohatého bufetu ke snídani, obědy a večeře jsou k dispozici v a la carte restauracích. Pro děti je k dispozici dětský bufet a hotel pořádá pravidelné tématické večeře s ochutnávkou tradičních specialit. U večeře je vyžadováno formální oblečení, zejména dlouhé kalhoty u mužů.

Resort nabízí širokou škálu služeb a aktivit, včetně pravidelných tématických večeří, folklórních a tanečních vystoupení a zábavných programů pro děti i dospělé. Hosté mohou využít fitness centrum, zapojit se do aerobiku, vodní gymnastiky, vodního póla, jezdit na koních, hrát tenis, stolní tenis, šipky, plavat nebo hrát plážový volejbal. Na pláži jsou k dispozici motorizované i nemotorizované vodní sporty za poplatek. Pro relaxaci je určeno SPA a wellness centrum s různými procedurami, jako jsou aromaterapie, reflexní terapie, masáže, sauna a vířivka. Pláž je privátní, písčitá s pozvolným vstupem do moře, lehátka a slunečníky jsou k dispozici zdarma.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v letovisku Protaras

Protaras, nacházející se na jihovýchodním pobřeží Kypru, je okouzlující letovisko proslulé svými nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Spadá do okresu Famagusta a leží v blízkosti živého města Paralimni. Geografie města je charakterizována členitým pobřežím s malebnými písečnými zátokami, přičemž nejznámější je zátoka Fig Tree Bay. Tato pláž je známá svým zlatým pískem a jasně modrou vodou, což z ní činí oblíbené místo pro místní i turisty. Protaras je také domovem Národního lesního parku Cape Greco, který nabízí úžasné výhledy na moře, turistické trasy a možnosti potápění a šnorchlování v jeho podvodních jeskyních.

Historicky byl Protaras především rybářskou vesnicí a jeho přeměna na významnou turistickou destinaci začala relativně nedávno, koncem 20. století. Tato oblast má bohaté kulturní dědictví s blízkými starověkými ruinami a kostely, jako je Kostel Profitis Elias, který se nachází na vrcholu kopce a poskytuje panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí v Protarasu je typické středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, což z něj činí ideální místo pro plážové nadšence. Naopak zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10°C, což zajišťuje návštěvníkům příjemné klima po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Protaras a aktuální situace

PROTARAS počasí

Jaké pláže najdete v Protarasu a okolí

Protaras je populární turistickou destinací, známou svými krásnými plážemi, průzračnou vodou a živým nočním životem. Město je obzvláště známé zátokou Fig Tree Bay, která se stále řadí mezi nejlepší pláže v Evropě. Díky zlatavému písku, mělkým tyrkysovým vodám a ostrůvku na dosah plavání je Fig Tree Bay ideální pro rodiny i milovníky vodních sportů. Pláž nabízí různé aktivity, jako je jízda na vodním skútru, parasailing a pádlování na prkně. Pro ty, kteří hledají klidnější místo, Green Bay poskytuje uvolněnou atmosféru a je skvělým místem pro šnorchlování, kde můžete prozkoumat bohatý podmořský život přímo u pobřeží.

Kromě Fig Tree Bay a Green Bay má Protaras a jeho okolí několik dalších významných pláží. Konnos Bay, nacházející se v Národním lesním parku Cape Greco, je nádherná a odlehlá pláž obklopená skalnatými útesy a bujnou vegetací. Je oblíbená mezi místními obyvateli i návštěvníky pro své klidné prostředí a čistou vodu. Další krásnou pláží je Sunrise Beach, která nabízí jemný písek a různé plážové služby včetně restaurací a kaváren. Pernera Beach, nedaleko Protarasu, je známá svými klidnými vodami a výborným zázemím, což z ní činí ideální místo pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a různorodou nabídkou, činí z Protarasu prvotřídní destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Protaras a jeho historické či přírodní památky

Protaras a jeho okolí oplývají historickými památkami a přírodními zázraky, které návštěvníky uchvacují svou krásou a významem. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v této oblasti je Kostel Profitis Elias. Tato malá, ale půvabná kaple se nachází na vrcholu kopce a nabízí dechberoucí panoramatické výhledy na Protaras a okolní pobřeží. K dosažení kostela je třeba zdolat sérii strmých schodů, ale námaha je bohatě odměněna úchvatnými scenériemi a pocitem klidu. Samotný kostel je důležitým místem pro místní náboženské události a často je ozdoben stuhami a lístečky se vzkazy, které zde zanechávají návštěvníci žádající o požehnání.

Kromě historických památek je Protaras také domovem úžasných přírodních zázraků. Národní lesní park Cape Greco je nezbytným cílem pro milovníky přírody. Tento park, nacházející se mezi Protarasem a Ayia Napou, se pyšní dramatickými mořskými útesy, skrytými jeskyněmi a bujnou vegetací. Park nabízí síť turistických a cyklistických tras, které poskytují mnoho příležitostí k objevování jeho přírodní krásy. Jedním z vrcholů Cape Greco je úchvatná Modrá laguna, kde jsou azurové vody ideální pro plavání, šnorchlování a potápění. Park je také domovem slavné Cyclops Cave, mytického místa, které dodává přírodní krajině dotek legendy a dobrodružství.

Dalším pozoruhodným přírodním zázrakem je Údolí větrných mlýnů. Toto místo, které se nachází nedaleko Protarasu, je poseto tradičními větrnými mlýny, které po staletí sloužily k čerpání vody pro zavlažování. Větrné mlýny vytvářejí malebnou krajinu, která je jak klidná, tak historicky významná. Procházka údolím umožňuje návštěvníkům nahlédnout do venkovského dědictví Kypru a ocenit důmyslné metody používané k obdělávání půdy v této suché oblasti. Tyto historické a přírodní památky činí z Protarasu destinaci bohatou na kulturní dědictví i přírodní krásy.

:: reklama ::

V letovisku Protaras najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Protaras není jen známý svými úchvatnými plážemi a přírodní krásou, ale také živou místní kulturou, událostmi a kuchyní. Jeden z klíčových okamžiků je každoroční Letní filmový festival Protaras, který probíhá v červenci a srpnu. Tato open-air událost předvádí širokou škálu mezinárodních i lokálních filmů, které přinášejí zábavu místním obyvatelům i turistům. Je to skvělý způsob, jak si užít teplé letní večery pod hvězdami při sledování skvělých filmů. Kromě toho festival často zahrnuje živá hudební vystoupení a stánky s jídlem, což z něj činí komplexní kulturní zážitek.

V Protarasu je místní kuchyně dalším nevynechatelným lákadlem. Region nabízí lahodnou směs tradičních kyperských a středomořských chutí. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako je meze, výběr malých lahůdek, včetně hummusu, tzatziki, grilovaného halloumi a plněných révových listů. Čerstvé mořské plody jsou také nedílnou součástí v Protarasu, s pokrmy jako grilovaná chobotnice a kalamáry, které jsou obzvláště oblíbené. Místní tavereny a restaurace v centru města i podél pobřeží poskytují autentický gastronomický zážitek. Určitě navštivte místní pekárny a ochutnejte sladké pochoutky jako jsou bourekia (pečivo plněné sýrem nebo dýní) a loukoumades (koblihy namáčené v medu).

Protaras rovněž nabízí jedinečné architektonické a kulturní památky, které byste neměli minout. Oceánské akvárium je populární atrakcí pro rodiny, domovem mnoha mořských živočichů, včetně žraloků, želv a exotických ryb. Pro duchovní zážitek navštivte klidný kostel sv. Mikuláše, který se nachází poblíž přístavu. Tento krásný bílý kostel s modrou klenbou je malebným místem a příkladem tradiční kyperské architektury. Nakonec si projděte trhy a obchody města, kde si můžete koupit místní řemesla, suvenýry a ochutnat místní olivové oleje a vína. Tyto zážitky dohromady zajistí, že návštěva Protarasu bude obohacující a nezapomenutelná.

Možná nevíte, že ...

.. večer Protaras hostí představení Magic Dancing Waters, kde vodní paprsky osvětlené živými světly tančí v souladu s hudbou a speciálními efekty? Tento fascinující spektákl je skrytým pokladem, který okouzlí publikum všech věkových kategorií svou kouzelnou atmosférou.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *