Severní Kypr > Mountain View > 9denní > Snídaně

Kypr, Severní Kypr, Mountain View, za <span>23.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 23.990    SLEVA 11%
  • Snídaně
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dnů
  • Termín – od 26.08.2024 do 03.09.2024
  • LAST MINUTE

***Mountain View – Severní Kypr (Kypr)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Mountain View je menší rodinný hotel nacházející se 5 km od centra města Kyrenia na Kypru a 45 km od mezinárodního letiště Ercan. Historické centrum Kyrenia je dostupné místní dopravou a v pěší vzdálenosti od hotelu najdete různé nákupní možnosti a restaurace, což z něj činí ideální místo pro ty, kteří chtějí mít vše na dosah ruky.

Hotel nabízí různé vybavení, včetně několika budov, recepce, hlavní restaurace a á la carte restaurace. Hosté mohou využívat vnitřní bar, bar u bazénu a venkovní bazén s dětskou částí. Pro sportovní vyžití je k dispozici stolní tenis, kulečník a šipky. Dalšími službami jsou směnárna, pronájem aut, lékařské služby a WiFi internetové připojení v lobby.

Pokoje v hotelu jsou vybavené vlastním sociálním zařízením, koupelnou, fénem, centrální klimatizací, satelitní TV, telefonem, miniledničkou, rychlovarnou konvicí a balkonem. Za příplatek je možné ubytování v pokoji v klubové části hotelu, což poskytuje hostům vyšší komfort.

Stravování v hotelu je zajištěno formou snídaně nebo polopenze. Snídaně a večeře jsou podávány formou otevřeného bufetu, přičemž veškeré nápoje jsou za poplatek. Hosté si mohou vychutnat různé místní i mezinárodní pokrmy a nápoje v příjemném prostředí hotelových restaurací.

Veřejná písčitá pláž Kervansaray se nachází 700 m až 1,5 km od hotelu. Slunečníky, lehátka, matrace a osušky jsou u bazénu k dispozici zdarma, na pláži za poplatek. Hotel také nabízí různé animační programy a aktivity jako stolní fotbal, šipky, stolní hry a karty, což zajišťuje zábavu pro všechny věkové kategorie.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Severní Kypr

Severní Kypr, oficiálně známý jako Turecká republika severního Kypru (TRNC), se nachází na severní třetině ostrova Kypr ve východním Středomoří. Na jihu hraničí s Kyperskou republikou, což vytváří politické napětí kvůli historickým konfliktům. Severní Kypr se pyšní rozmanitou krajinou, od krásných pláží přes hornaté oblasti až po úrodné roviny. Pohoří Kyrenia, táhnoucí se podél severního pobřeží, poskytuje úchvatné výhledy a chrání četné historické hrady a kláštery. Hlavní město, Nikósie (Lefkoşa), je největší město a administrativní i kulturní centrum, rozdělené na severní a jižní část tzv. Zelenou linií, nárazníkovou zónou OSN.

Klima Severního Kypru je typicky středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 40°C, zatímco zimní teploty dosahují průměrně kolem 15°C. Historie Severního Kypru zahrnuje vlivy různých civilizací, včetně starověkých Řeků, Římanů, Byzantinců a Osmanů. Ostrov byl rozdělen v roce 1974 po řeckokyperském převratu a následné turecké vojenské intervenci. V roce 1983 byla vyhlášena TRNC, kterou uznává pouze Turecko. Navzdory politické izolaci se Severní Kypr rozvinul v atraktivní turistickou destinaci, přitahující návštěvníky svým bohatým kulturním dědictvím, krásnou krajinou a archeologickými lokalitami, jako je starověké město Salamis a gotický klášter Bellapais.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí na Severním Kypru + předpověď

SEVERNÍ KYPR počasí

Pláže na Severním Kypru a okolí

Turistický sektor na Severním Kypru je velmi živý a přitahuje návštěvníky svou bohatou historií, malebnými krajinami a pohostinnou kulturou. Tento region nabízí kombinaci historických památek, přírodních krás a moderního vybavení, což z něj činí atraktivní destinaci pro různé typy turistů. Historická místa jako starověké město Salamis s impozantními římskými ruinami a gotický klášter Bellapais poskytují pohled do bohaté minulosti ostrova. Pitoreskní přístavní město Kyrenia (Girne) je známé svým středověkým hradem a kouzelným starým městem. Regionální kuchyně, ovlivněná tureckými, řeckými a blízkovýchodními chutěmi, nabízí turistům nezapomenutelné gastronomické zážitky.

Severní Kypr je také známý svými nádhernými plážemi, které přitahují milovníky slunce, plavání a vodních sportů. Mezi nejznámější pláže patří Alagadi Beach, známá svými projekty na ochranu želv a nedotčeným pískem, a Golden Beach na poloostrově Karpaz, která je oslavována pro svou nedotčenou přírodní krásu a křišťálově čistou vodu. Escape Beach a Acapulco Beach v Kyrenii jsou populární pro svou živou atmosféru a širokou škálu zařízení. Region Famagusta se může pochlubit krásnými plážemi jako Glapsides Beach a Silver Beach, které jsou ideální pro odpočinek nebo prozkoumávání podvodního světa prostřednictvím šnorchlování a potápění. Tyto pláže, spolu s teplým středomořským klimatem, činí ze Severního Kypru vyhledávané místo pro milovníky pláží.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Severní Kypr a jeho historické či přírodní památky

Severní Kypr je bohatý na historické a přírodní památky, které svědčí o jeho bohaté a rozmanité historii. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je starověké město Salamis, které se nachází poblíž Famagusty. Toto kdysi vzkvétající město, které existuje již od 11. století př. n. l., nabízí návštěvníkům fascinující pohled do minulosti s rozsáhlými ruinami zahrnujícími gymnázium, lázně, amfiteátr a detailní mozaiky. Další důležitou historickou památkou je gotický klášter Bellapais ve vesnici Bellapais nedaleko Kyrenie. Klášter, založený ve 12. století augustiniánskými mnichy, je proslulý svou úžasnou architekturou a klidnou atmosférou s panoramatickými výhledy na okolní krajinu.

Kromě svých historických památek je Severní Kypr známý i svými přírodními krásami. Poloostrov Karpaz, často nazývaný "rukojeť" Kypru, je nezbytnou destinací pro milovníky přírody. Tato odlehlá a nedotčená oblast je známá svými nádhernými plážemi, jako je Zlatá pláž, a rozmanitou faunou, včetně divokých oslů, kteří se volně pohybují po krajině. Další přírodní atrakcí je pohoří Kyrenia, které se táhne podél severního pobřeží. Toto pohoří ukrývá hrad svatého Hilariona, pohádkovou pevnost nabízející úchvatné výhledy na pobřeží a venkov. Hrad, který pochází z 10. století, je opředen legendami a poskytuje návštěvníkům dobrodružnou prohlídku jeho dobře zachovalých ruin. Historické a přírodní památky Severního Kypru z něj činí fascinující cíl pro turisty.

:: reklama ::

Severní Kypr však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Severního Kypru byste neměli přehlédnout několik dalších zajímavostí, včetně místních festivalů, tradic a kuchyně. Region je proslulý svými živými festivaly, jako je Kyrenia Olive Festival, který oslavuje sklizeň oliv s tradiční hudbou, tancem a jídlem. Další významnou událostí je Mezinárodní hudební festival Bellapais, který se koná v nádherném prostředí kláštera Bellapais a přináší klasické hudební výkony od mezinárodních umělců. Tyto festivaly nabízejí skvělou příležitost zažít místní kulturu a užít si živou komunitní atmosféru.

Tradiční kyperská kuchyně je dalším vrcholem, který by návštěvníci neměli minout. Severní Kypr nabízí lahodný kulinářský zážitek s kombinací tureckých, řeckých a blízkovýchodních chutí. Mezi klíčové pokrmy patří mezze, různé malé předkrmy jako hummus, sýr halloumi a plněné vinné listy. Kebab, připravovaný z jehněčího nebo kuřecího masa, je základním jídlem, často podávaným s čerstvými saláty a plochými chleby. Sladkosti jako baklava a turecký med jsou ideální pro milovníky sladkého. Mnoho místních restaurací, známých jako meyhany, nabízí teplou a přívětivou atmosféru, kde si návštěvníci mohou vychutnat tyto lahodné pokrmy.

Kromě festivalů a kuchyně se Severní Kypr může pochlubit několika unikátními budovami a zvyky, které stojí za to prozkoumat. Büyük Han v Nikósii je krásně obnovený karavanseraj, který nyní slouží jako kulturní centrum s uměleckými galeriemi, obchody a kavárnami. Procházka po jeho nádvoří nabízí pohled do osmanské historie ostrova. Dalším architektonickým skvostem je mešita Lala Mustafa Pasha ve Famagustě, původně gotická katedrála přeměněná na mešitu, která ukazuje bohatou historii a architektonickou rozmanitost regionu. Dalším kouzelným aspektem života na Severním Kypru je místní zvyk trávit večery v venkovních kavárnách a čajovnách, kde mohou návštěvníci relaxovat a nasávat místní atmosféru. Tyto zážitky společně činí návštěvu Severního Kypru bohatou a naplňující zkušeností.

Možná nevíte, že ...

.. během britského koloniálního období byla v Kyrenii vybudována síť tajných podzemních tunelů? Tyto tunely byly určeny pro vojenské účely a nyní jsou z velké části zapomenuté a neprozkoumané.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *