Protaras > Sunrise Gardens > 12denní > Polopenze

Kypr, Protaras, Sunrise Gardens, za <span>29.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 29.990
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 02.12.2024 do 13.12.2024

***Sunrise Gardens – Protaras (Kypr)

SKVĚLÁ VOLBA 🙂   Hodnocení návštěvníků: 4.9/5, celkem hodnoceno 5x    Přečíst >>>

Sunrise Gardens se nachází v části Paralimni – Protaras v centru města Protaras na Kypru, jen asi 150 metrů od písečné pláže. Tato lokalita nabízí hostům snadný přístup k řadě obchodů, restaurací a noční zábavě, což činí hotel ideálním místem pro ty, kteří chtějí být ve středu dění. Mezinárodní letiště v Larnace je vzdáleno přibližně 66 km.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, směnárnou, výtahy, restaurace a bary. K dispozici jsou také tři à la carte restaurace, které si hosté mohou vybrat za poplatek. Dva venkovní bazény s terasou na slunění, lehátky a slunečníky jsou zdarma k dispozici pro pohodlné odpočinkové chvíle na slunci.

Ubytování je poskytováno ve dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky, vybavených vlastní koupelnou, WC, telefonem, televizí, fénem, individuální klimatizací, minibarem (za poplatek), trezorem (za poplatek) a balkonem pro relaxaci a soukromí.

Stravování je nabízeno formou polopenze podávaného formou bufetu. Hosté mají také možnost rezervovat plnou penzi, která zahrnuje oběd à la carte. Elegance a exotika čeká hosty v a la carte italské a asijské restauraci, nacházející se přibližně 300 metrů od hotelu.

Služby zahrnují animační programy, dětský koutek, dětské hřiště a posilovnu pro aktivity a zábavu. WiFi je zdarma dostupné jak v hlavních prostorách hotelu, tak i na pokojích, což usnadňuje připojení k internetu pro pracovní nebo osobní účely.

Písečná pláž je příjemně blízko hotelu, asi 150 metrů, a nabízí hostům možnost relaxace na lehátkách a pod slunečníky, za poplatek. Tento hotel je ideální volbou pro ty, kteří hledají pohodlí, skvělou lokalitu a širokou škálu služeb přímo v srdci populárního letoviska Protaras.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Protaras

Protaras, nacházející se na jihovýchodním pobřeží Kypru, je půvabné letovisko známé svými nádhernými plážemi a křišťálově čistou vodou. Patří do okresu Famagusta a leží poblíž rušného města Paralimni. Geografie města je charakterizována členitým pobřežím s krásnými písečnými zátokami, z nichž nejznámější je zátoka Fig Tree Bay. Tato pláž je proslulá svým zlatavým pískem a živou modrou vodou, což z ní činí oblíbenou destinaci pro místní i turisty. Protaras je také domovem Národního lesního parku Cape Greco, který nabízí úchvatné výhledy na moře, turistické stezky a možnosti potápění a šnorchlování v jeho podvodních jeskyních.

Historicky byl Protaras především rybářskou vesnicí a jeho přeměna na významnou turistickou destinaci je relativně nedávná, začínající koncem 20. století. Oblast má bohaté kulturní dědictví s nedalekými starověkými ruinami a kostely, jako je Kostel Profitis Elias, který se nachází na vrcholu kopce a nabízí panoramatický výhled na okolní krajinu. Počasí v Protarasu je typicky středomořské, charakterizované horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží. Naopak zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10°C, což návštěvníkům poskytuje příjemné klima po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké je právě v letovisku Protaras počasí a předpověď na další dny

PROTARAS počasí

Jaké pláže najdete v Protarasu a okolí

Protaras je vysoce vyhledávanou destinací pro turisty, známou svými nedotčenými plážemi, křišťálově čistou vodou a živým nočním životem. Město je zvláště proslulé zátokou Fig Tree Bay, která se neustále řadí mezi nejlepší pláže v Evropě. Se svými zlatavými písky, mělkými tyrkysovými vodami a ostrůvkem v dosahu plavání je Fig Tree Bay ideální pro rodiny i nadšence vodních sportů. Pláž nabízí různé aktivity, včetně jízdy na vodním skútru, parasailingu a pádlování na prkně. Pro ty, kteří hledají klidnější místo, Green Bay poskytuje uvolněnější atmosféru a je vynikající pro šnorchlování, kde můžete prozkoumat bohatý podmořský život hned u pobřeží.

Kromě Fig Tree Bay a Green Bay se v Protarasu a jeho okolí nachází několik dalších významných pláží. Konnos Bay, která se nachází v Národním lesním parku Cape Greco, je úžasná a odlehlá pláž obklopená skalnatými útesy a bujnou vegetací. Je oblíbená mezi místními obyvateli i návštěvníky pro své klidné prostředí a čistou vodu. Další krásnou pláží je Sunrise Beach, která nabízí měkké písky a různé plážové služby včetně restaurací a kaváren. Pernera Beach, nedaleko Protarasu, je známá svými klidnými vodami a vynikajícím zázemím, což z ní činí ideální místo pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a různorodou nabídkou, činí z Protarasu prvotřídní destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Protaras nabízí mnoho historických a přírodních památek

Protaras a jeho okolí jsou plné historických památek a přírodních zázraků, které návštěvníky fascinují svou krásou a významem. Jednou z nejvýraznějších historických památek v této oblasti je Kostel Profitis Elias. Tato malá, ale půvabná kaple se nachází na vrcholu kopce a nabízí úžasné panoramatické výhledy na Protaras a okolní pobřeží. K dosažení kostela je třeba vyšlapat sérii strmých schodů, ale námaha je bohatě odměněna dechberoucími scenériemi a pocitem klidu. Kostel je důležitým místem pro místní náboženské události a často je ozdoben stuhami a lístečky se vzkazy, které zde zanechávají návštěvníci žádající o požehnání.

Kromě historických památek je Protaras domovem nádherných přírodních zázraků. Národní lesní park Cape Greco je nezbytnou destinací pro milovníky přírody. Tento park, nacházející se mezi Protarasem a Ayia Napou, se pyšní dramatickými mořskými útesy, skrytými jeskyněmi a bujnou vegetací. Park nabízí síť turistických a cyklistických tras, které poskytují mnoho příležitostí k objevování jeho přírodní krásy. Jedním z nejvýznamnějších míst v Cape Greco je úchvatná Modrá laguna, kde jsou azurové vody ideální pro plavání, šnorchlování a potápění. Park je také domovem slavné Cyclops Cave, mytického místa, které dodává přírodní krajině dotek legendy a dobrodružství.

Dalším pozoruhodným přírodním úkazem je Údolí větrných mlýnů. Toto místo, které leží nedaleko Protarasu, je poseto tradičními větrnými mlýny, které po staletí sloužily k čerpání vody pro zavlažování. Větrné mlýny vytvářejí malebnou krajinu, která je jak klidná, tak historicky významná. Procházka údolím umožňuje návštěvníkům nahlédnout do venkovského dědictví Kypru a ocenit důmyslné metody používané k obdělávání půdy v této suché oblasti. Tyto historické a přírodní památky činí z Protarasu destinaci bohatou na kulturní dědictví i přírodní krásy.

:: reklama ::

Protaras však nabízí mnohem víc ..

Protaras není jen známý svými úchvatnými plážemi a přírodní krásou, ale také živou místní kulturou, událostmi a kuchyní. Jeden z klíčových okamžiků je každoroční Letní filmový festival Protaras, který probíhá v červenci a srpnu. Tato open-air událost předvádí širokou škálu mezinárodních i lokálních filmů, které přinášejí zábavu místním obyvatelům i turistům. Je to skvělý způsob, jak si užít teplé letní večery pod hvězdami při sledování skvělých filmů. Kromě toho festival často zahrnuje živá hudební vystoupení a stánky s jídlem, což z něj činí komplexní kulturní zážitek.

V Protarasu je místní kuchyně dalším nevynechatelným lákadlem. Region nabízí lahodnou směs tradičních kyperských a středomořských chutí. Nezapomeňte ochutnat tradiční pokrmy, jako je meze, výběr malých lahůdek, včetně hummusu, tzatziki, grilovaného halloumi a plněných révových listů. Čerstvé mořské plody jsou také nedílnou součástí v Protarasu, s pokrmy jako grilovaná chobotnice a kalamáry, které jsou obzvláště oblíbené. Místní tavereny a restaurace v centru města i podél pobřeží poskytují autentický gastronomický zážitek. Určitě navštivte místní pekárny a ochutnejte sladké pochoutky jako jsou bourekia (pečivo plněné sýrem nebo dýní) a loukoumades (koblihy namáčené v medu).

Protaras rovněž nabízí jedinečné architektonické a kulturní památky, které byste neměli minout. Oceánské akvárium je populární atrakcí pro rodiny, domovem mnoha mořských živočichů, včetně žraloků, želv a exotických ryb. Pro duchovní zážitek navštivte klidný kostel sv. Mikuláše, který se nachází poblíž přístavu. Tento krásný bílý kostel s modrou klenbou je malebným místem a příkladem tradiční kyperské architektury. Nakonec si projděte trhy a obchody města, kde si můžete koupit místní řemesla, suvenýry a ochutnat místní olivové oleje a vína. Tyto zážitky dohromady zajistí, že návštěva Protarasu bude obohacující a nezapomenutelná.

Věděli jste, že ...

.. Protaras nabízí trasu kulturního dědictví, která návštěvníkům umožňuje ponořit se do historie a tradic oblasti? Po trase narazíte na starověké ruiny, tradiční vesnice a památky, které poskytují vhled do bohatého dědictví regionu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *