Paphos > Queen´s Bay > 12denní > All Inclusive

Kypr, Paphos, Queen´s Bay, za <span>44.890</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 44.890    SLEVA 11%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 03.08.2024 do 14.08.2024
  • LAST MINUTE

***Queen´s Bay – Paphos (Kypr)

Prozatím bez hodnocení. Chcete přidat své?

Hotel Queen’s Bay je moderní plážový resort nacházející se na klidném místě přímo u privátní písčité pláže. Leží 8 km od malebného letoviska Pafos a 2 km od zátoky Coral Bay s úchvatnou písčitou pláží. Hosté mohou využít nákupní možnosti v okolí hotelu nebo v nedalekém Pafosu, který nabízí historické památky, galerie, přístav, obchody, restaurace, taverny, kavárny a tradiční trhy. Mezinárodní letiště Larnaca je vzdáleno 150 km.

Hotelový resort disponuje 200 pokoji v moderní čtyřpatrové budově s panoramatickým výhledem na moře. Hostům je k dispozici prostorná vstupní hala s recepcí, směnárnou a lobby barem, hlavní restaurace, kavárna, obchůdek se suvenýry, internetový koutek, WiFi připojení zdarma, společenská místnost se satelitní TV, herna, prádelna, posilovna, masážní salón, kadeřnictví, úschovna zavazadel, půjčovna jízdních kol a automobilů. V hotelu je také vnitřní vyhřívaný bazén, venkovní bazén, dětský bazén, snack bar u bazénu, opalovací terasa s lehátky a slunečníky zdarma, dětské hřiště a mini klub.

Pokoje jsou elegantně zařízené a vzdušné, s možností přistýlky. Jsou vybaveny sociálním zařízením, telefonem, klimatizací, rádiem, satelitní TV, minibarem, chladničkou, rychlovarnou konvicí, trezorem a balkonem nebo terasou s výhledem na moře, do zahrady či do vnitrozemí. WiFi je k dispozici za poplatek. Prostornější rodinné pokoje s palandami pro děti jsou na vyžádání. Všechny pokoje jsou nekuřácké.

Stravování zahrnuje polopenzi s bohatým bufetem na snídani a večeři. Hosté si mohou objednat all inclusive, které zahrnuje plnou penzi formou bufetu, lehké občerstvení během dne a neomezené množství místních alkoholických a nealkoholických nápojů. U večeře je vyžadováno formální oblečení.

Hotel nabízí pestrou škálu služeb a aktivit, včetně animačních programů pro děti a dospělé, zábavných večerních vystoupení, fitness, aerobiku, vodní gymnastiky, vodního póla, tenisu, stolního tenisu, minigolfu, šipek, kulečníku, green bowls, boccia, plavání a cyklistiky. Pro relaxaci je k dispozici sauna, vířivka, parní lázeň, solárium a masážní salón. Pláž před hotelem je menší, písčitá s průzračně čistou vodou a skalnatou pláží, kde jsou lehátka a slunečníky zdarma. Oblíbená pláž Coral Bay s vodními sporty je dostupná místní dopravou.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Paphos

Paphos, nacházející se na jihozápadním pobřeží Kypru, je město s bohatou historií a přírodními krásami. Toto významné přístavní město spadá do okresu Paphos a je rozděleno do dvou hlavních částí: Ktima, horní část města, kde se nachází moderní obchodní a rezidenční oblasti, a Kato Paphos, dolní část města, která je centrem turismu s mnoha hotely, restauracemi a historickými památkami. Geografie oblasti je rozmanitá, zahrnující malebné pobřeží, úrodná údolí a pahorky pokryté borovicovými lesy. Pobřeží Paphosu je proslulé svými nádhernými plážemi a čistými vodami, což z něj činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a moře.

Historie Paphosu sahá tisíce let do minulosti a město je považováno za jedno z nejdůležitějších archeologických míst na Kypru. Podle mýtů se zde z mořské pěny zrodila bohyně lásky a krásy Afrodita. Starověký Paphos, nyní archeologický park, zahrnuje pozůstatky vil, divadel a chrámů z římské doby, z nichž mnohé jsou zdobeny nádhernými mozaikami. Město bylo významným náboženským a obchodním centrem ve starověku, což dokládají i další památky jako královské hrobky a starověké mozaiky. Klima v Paphosu je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, deštivými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C, což činí Paphos atraktivním místem k návštěvě po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v letovisku Paphos?

PAPHOS počasí

Paphos má krásné pláže

Paphos je vyhledávanou turistickou destinací díky svému bohatému historickému dědictví, živé kultuře a nádherným plážím. Město láká návštěvníky svou kombinací starobylých památek a moderních atrakcí. Mezi nejvýznamnější atrakce patří Pafoský archeologický park, kde najdete úchvatné mozaiky a starověké ruiny, včetně Domu Dionýsa a Thesea. Další významnou památkou jsou Hrobky králů, které jsou na seznamu světového dědictví UNESCO a obsahují působivé podzemní hrobky ze 4. století př. n. l. Pafoský hrad, nacházející se u přístavu, nabízí pohled na středověkou historii tohoto regionu. Návštěvníci Paphosu mohou využít různé aktivity, od prohlídek historických míst a přírodních procházek až po živý noční život a stravování v místních restauracích.

Pokud jde o pláže, Paphos nabízí několik nedotčených míst, která vyhovují různým preferencím. Coral Bay je jednou z nejznámějších pláží v regionu, známá svými zlatavými písky a průzračně modrými vodami, ideálními pro plavání a opalování. Další oblíbenou pláží je Lara Beach na poloostrově Akamas, která je nejen krásná, ale také chráněným místem pro hnízdění zelených a karetových želv. Pro ty, kteří hledají klidnější prostředí, Latchi Beach nabízí poklidnou atmosféru s oblázkovým pobřežím a čistou vodou, což je ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Nakonec pláž Alykes blízko centra města je pohodlná a dobře vybavená pláž, která je vynikající volbou pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a vybavením, činí z Paphosu špičkovou destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v letovisku Paphos nenechte ujít

Pafos je plný historických památek a přírodních divů, které návštěvníky uchvacují svou krásou a významem. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit v této oblasti je Pafoský archeologický park, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý park je domovem úžasných ruin, včetně Domu Dionýsa, Domu Thesea a Domu Aiona, které jsou proslulé svými nádhernými mozaikami s motivy z řecké mytologie. Dalším zajímavým místem v parku je Odeon, malé římské divadlo, které je dodnes využíváno pro kulturní akce. Hrobky králů, rovněž součást parku, jsou impozantní podzemní hrobky vytesané do pevné skály, pocházející ze 4. století př. n. l. Tyto hrobky se svým majestátem a architektonickou propracovaností nabízejí pohled do pohřebních praktik starověké šlechty.

Kromě svého bohatého historického dědictví se Pafos pyšní i několika přírodními zázraky, které jsou stejně fascinující. Poloostrov Akamas je nezbytnou zastávkou pro milovníky přírody. Tato divoká, nedotčená oblast je domovem rozmanité flóry a fauny a nabízí nádherné scenérie, včetně hlubokých roklí, hustých lesů a úchvatných pobřežních výhledů. Na poloostrově Akamas najdete Aphroditiny lázně, přírodní jeskyni, kde se podle legendy koupala bohyně Afrodita. Čisté vody a bujná vegetace činí toto místo klidným a malebným. Dalším přírodním divem je Avakas Gorge, dramatický vápencový kaňon, který nabízí malebnou pěší túru úzkými, klikatými cestami a věžovitými skalními útvary. Tyto historické a přírodní památky činí z Pafosu fascinující destinaci pro milovníky historie i přírody.

:: reklama ::

V letovisku Paphos najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Mimo historická místa a přírodní divy nabízí Pafos mnohem více v podobě kulturních zážitků a kulinářských požitků. Město pořádá po celý rok různorodé události a festivaly, na nichž se prezentuje jeho bohaté dědictví a folklór. Od tradičních tanečních vystoupení po festivaly jídla a vína, v Pafosu se vždy něco děje, aby potěšilo návštěvníky i místní obyvatele.

Pokud jde o gastronomii, Pafos je rájem pro labužníky. Objevte rozmanitou gastronomickou scénu města a vychutnejte si autentickou kyperskou kuchyni, charakterizovanou čerstvými ingrediencemi a odvážnými chutěmi. Nezapomeňte ochutnat charakteristická jídla jako souvlaki (grilované masové špízy), moussaka (vrstvený lilek) a haloumi sýr. Nevynechejte příležitost ochutnat místní vína a olivové oleje, které jsou nedílnou součástí kyperské kulinářské tradice.

Věděli jste, že ...

.. nedaleká vesnice Kouklia, jen kousek od Pafosu, je domovem nejstaršího pojmenovaného vína na světě? Archeologové objevili nádobu datovanou do roku 3500 př. n. l. obsahující zbytky vína, což je nejstarší známý příklad výroby vína s označeným ročníkem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *