Paphos > Venus Beach > 6denní > Polopenze

Kypr, Paphos, Venus Beach, za <span>21.599</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 21.599    SLEVA 37%
  • Polopenze
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 6 dnů
  • Termín – od 03.08.2024 do 08.08.2024

*****Venus Beach – Paphos (Kypr)

Hodnocení návštěvníků: 4/5, celkem hodnoceno 34x    Přečíst >>>

Luxusní hotelový resort Venus Beach se nachází přímo u krásné písčité pláže v turisticky atraktivní oblasti, jen 3 km od historického letoviska Paphos na jihozápadním pobřeží Kypru. Nákupní možnosti a zábavu mají hosté přímo v hotelu nebo v centru města Paphos, které je pohodlně dostupné místní dopravou. Mezinárodní letiště Paphos je vzdáleno pouhých 10 km, což zajišťuje snadný přístup.

Hotel disponuje 182 moderními pokoji rozmístěnými ve čtyřpatrové budově s nádherným panoramatickým výhledem na moře. Klientům je k dispozici prostorná vstupní hala s recepcí, směnárnou, trezory a lobby barem. V hotelu najdete hlavní restauraci, internetový koutek, společenskou místnost se satelitní TV, hernu, půjčovnu automobilů, salón krásy, vířivku, posilovnu, saunu, parní lázně, solárium, kadeřnictví a masážní salón. V areálu se nachází vnitřní vyhřívaný bazén, velký venkovní bazén, dětský bazén, snack bar u bazénu, opalovací terasa s lehátky a slunečníky, dětské hřiště, mini klub a sportoviště.

Ubytování v hotelu Venus Beach je nabízeno v prostorných dvoulůžkových pokojích s možností přistýlky, které jsou vybaveny klimatizací, telefonem, rádiem, satelitní TV, minibarem, trezorem a balkonem s výhledem na moře nebo do zahrady. Všechny pokoje jsou nekuřácké a WiFi je k dispozici za poplatek.

Stravování zahrnuje snídaně formou bohatého bufetu s možností objednání all inclusive stravování, které zahrnuje plnou penzi formou bufetu, lehké občerstvení během dne a neomezené množství místních alkoholických a nealkoholických nápojů. Hotel pořádá pravidelné tématické večeře a pro děti je k dispozici dětský bufet. U večeře je vyžadováno formální oblečení.

Hotel Venus Beach nabízí širokou škálu služeb a aktivit včetně animačních programů pro děti i dospělé, zábavných večerních programů, sportovních aktivit jako cvičení ve fitness, aerobik, vodní gymnastiku, vodní pólo, tenis, stolní tenis, volejbal a plavání. Pro relaxaci je k dispozici sauna, vířivka, masážní salón, kosmetický salón, solárium, parní lázeň, kadeřnictví a dobře vybavené fitness centrum. Pláž před resortem nabízí sezónní motorizované i nemotorizované vodní sporty.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování na Kypru podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Paphos

Paphos, umístěný na jihozápadním pobřeží Kypru, je město bohaté na historii a přírodní krásy. Tento důležitý přístavní město náleží do okresu Paphos a je rozděleno do dvou hlavních částí: Ktima, horní část města, kde se nachází moderní obchodní a obytné oblasti, a Kato Paphos, dolní část města, která je turistickým centrem s množstvím hotelů, restaurací a historických památek. Geografie této oblasti je velmi rozmanitá, od malebného pobřeží po úrodná údolí a kopce pokryté borovými lesy. Pobřeží Paphosu je proslulé svými krásnými plážemi a čistými vodami, což z něj činí oblíbenou destinaci pro milovníky slunce a moře.

Historie Paphosu sahá tisíce let zpět a město je považováno za jedno z nejvýznamnějších archeologických nalezišť na Kypru. Legenda říká, že právě zde se z mořských vln zrodila bohyně lásky a krásy Afrodita. Starověký Paphos, dnes archeologický park, obsahuje zbytky vil, divadel a chrámů z římské doby, z nichž mnohé jsou zdobeny nádhernými mozaikami. Město bylo významným náboženským a obchodním centrem ve starověku, jak dokládají další památky jako královské hrobky a starověké mozaiky. Klima v Paphosu je středomořské, s horkými, suchými léty a mírnými, deštivými zimami. Letní teploty často přesahují 30°C, zatímco zimní teploty se pohybují kolem 15°C, což činí Paphos atraktivním místem k návštěvě po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Paphosu + předpověď

PAPHOS počasí

Pláže v letovisku Paphos a okolí

Paphos je významnou turistickou destinací, proslulou svými bohatými dějinami, kulturním dědictvím a krásnými plážemi. Město přitahuje návštěvníky svou kombinací historických památek a moderních atrakcí. Mezi hlavní turistické atrakce patří Pafoský archeologický park, který je domovem nádherných mozaik a starověkých ruin, včetně Domu Dionýsa a Thesea. Další významnou lokalitou jsou Hrobky králů, zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, které obsahují působivé podzemní hrobky ze 4. století př. n. l. Pafoský hrad, umístěný u přístavu, poskytuje návštěvníkům vhled do středověké historie regionu. V Paphosu si návštěvníci mohou užít různé aktivity, od prohlídek historických památek a přírodních stezek po živý noční život a stravování v vynikajících místních restauracích.

Co se týče pláží, Paphos nabízí řadu neporušených míst, která vyhovují různým vkusu. Coral Bay je jednou z nejznámějších pláží v regionu, známá svými zlatavými písky a čistými modrými vodami, které jsou ideální pro plavání a opalování. Další oblíbenou pláží je Lara Beach, nacházející se na poloostrově Akamas, která je nejen krásná, ale také chráněným místem pro hnízdění želv. Pro ty, kteří preferují klidnější prostředí, Latchi Beach nabízí poklidnou atmosféru s oblázkovým pobřežím a čistou vodou, což je ideální pro šnorchlování a vodní sporty. Nakonec pláž Alykes blízko centra města je pohodlná a dobře vybavená pláž, která je skvělou volbou pro rodiny. Tyto pláže, se svým jedinečným kouzlem a vybavením, činí z Paphosu špičkovou destinaci pro milovníky pláží a dobrodruhy.

Nezapomeňte si před cestou na Kypr sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Paphos nabízí mnoho historických a přírodních památek

Pafos je plný historických památek a přírodních divů, které fascinují návštěvníky svou krásou a významem. Jedním z nejznámějších historických míst v této oblasti je Pafoský archeologický park, zapsaný na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento rozsáhlý park je domovem úžasných ruin, včetně Domu Dionýsa, Domu Thesea a Domu Aiona, které jsou známé svými nádhernými mozaikami, jež zobrazují scény z řecké mytologie. Další zajímavostí v parku je Odeon, malé římské divadlo, které se dodnes používá pro kulturní vystoupení. Hrobky králů, také součástí parku, představují impozantní podzemní hrobky vytesané do pevné skály, pocházející ze 4. století př. n. l. Tyto hrobky svou majestátností a architektonickou propracovaností nabízejí pohled do pohřebních praktik starověké šlechty.

Kromě bohatého historického dědictví se Pafos může pochlubit i několika přírodními divy, které jsou stejně fascinující. Poloostrov Akamas je nutností pro milovníky přírody. Tato drsná, nedotčená oblast je domovem různorodé flóry a fauny a nabízí úchvatné krajiny, včetně hlubokých roklí, hustých lesů a úžasných pobřežních výhledů. Na poloostrově Akamas se nacházejí Aphroditiny lázně, přírodní jeskyně, kde se podle legendy koupala bohyně Afrodita. Čisté vody a bujná vegetace činí toto místo klidným a malebným. Dalším přírodním zázrakem je Avakas Gorge, dramatický vápencový kaňon, který nabízí malebnou pěší túru úzkými, klikatými stezkami a věžovitými skalními útvary. Tyto historické a přírodní památky činí z Pafosu fascinující destinaci pro milovníky historie i přírody.

:: reklama ::

Paphos však nabízí mnohem víc ..

Vedle historických památek a přírodních atrakcí nabízí Pafos bohatou paletu kulturních zážitků a kulinářských dobrodružství. Ponořte se do místních tradic tím, že navštívíte jednu z mnoha událostí a festivalů pořádaných po celý rok. Kulturní festival v Pafosu je zážitek, na němž se představují vystoupení od klasické hudby po současný tanec.

Pokud jde o jídlo, Pafos láká chuťové buňky svým bohatým kulinářským dědictvím. Vychutnejte si tradiční kyperské meze, rozmanitou směs malých pokrmů od omáček a salátů po grilovaná masa a mořské plody. Nezapomeňte prozkoumat místní trhy, kde můžete ochutnat čerstvé ovoce, sýry od místních farmářů a aromatické koření. Ať už se procházíte historickými uličkami nebo jíte u moře, Pafos slibuje kulinářskou cestu, která je stejně rozmanitá jako chutná.

Věděli jste, že ...

.. navzdory názvu - Hrobky králů - v Pafosu nebyly skutečně pohřebištěm králů, ale patřily významným úředníkům a bohatým občanům? Tyto složité podzemní hrobky jsou zařazeny na seznam světového dědictví UNESCO.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *